Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jótékonysági tárlat, koncert, aukció& Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2013. október 21.

Image Népes közönség látogatott el a pesterzsébeti Lajtai Zeneiskola koncerttermébe. Az összejövetel oka az volt, hogy az iskolának pénzre van szüksége, a versenyzongorájuk renoválására. Ezért jótékonysági tárlatot, koncertet, aukciót szerveztek erre az estére.

 
A kiállító festőművész, a székesfehérvári Simon M. Veronika volt, aki Cserhát-Munkácsy és Szent István díjas alkotó, a koncerten a 7 tagú Mozaik Kamaraegyüttes zenélt. Mindegyik zenész a magyar, a salzburgi, vagy a berlini szimfonikusak tagja.
 
Az aukcióra 5 festőművész: Borombovits Magdi, Kiss Luca, Matúz Péter, Sas Bálint és Simon M. Veronika hozta el, ajándékba a képeit. Ők legalább 50 cm-es alkotásukat adományozták az iskolának, szabad felhasználásra. Ez ebben az esetben azt jelenti, hogy az iskola aukcióra fogja bocsátani a festményeket, a befolyó pénzt a zongora felújítására fordítja.
 
Simon M. Veronika az „Utcai zenész” című 70x50 cm-es alkotását ajánlotta fel, amely New Yorkban készült, a Rockefeller Centernél zenélő, csellózó lengyel zenészt festette vászonra. A tárlat megnyitón Enyedi Béla szépíró beszélt, a festőművésznőről, a festményekről, a tárlatról és a mai modern elvárásokról a művészetben.
 
A zenészek szintén a nemes célra ajánlották fel a koncert bevételét, a hegedűsök, a nagybőgős, a gordonkás, a harsonás és a trombitás zenéjével jótékonykodott.
 
Koncertjükön tuttik, azaz mindenki együtt, duók, triók, kvartettek váltogatták egymást, a szünetnél és a koncert végén a közönség nem akarta a zenekar tagjait a színpadról leengedni!
 
Szép este volt, mindenki jól érezte magát, jó volt a festményekkel, a zenével együtt tölteni az alig 2 órát.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >