Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szén-monoxid riasztók átadása
Szén-monoxid riasztók átadása Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados   
2013. október 24.

Image A Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság Szén-monoxid riasztókat adott át a megyénkben működő oktatási-, nevelési- és gondozási intézmények képviselőinek a mai napon.

 

A fűtési szezon kezdetén kiemelt figyelmet kell fordítani a tüzelő-fűtő berendezések és a kémények megfelelő műszaki állapotára, valamint a megfelelő szellőzés biztosítására, mivel hiányosság esetén akár életveszélyes helyzet is előfordulhat. A gondos karbantartás ellenére is adódhat olyan műszaki hiba, esetleg meteorológiai körülmény, ami miatt fennáll a szén-monoxid visszaáramlásának, ezzel együtt a mérgezésnek a lehetősége. Ennek az állapotnak a felismerése életmentő fontosságú, amelyhez a riasztó berendezések nyújtanak segítséget.

 


 

 

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által biztosított szén-monoxid riasztókból ötvenhat darabot nyújtott át a bevezetőben említett létesítmények vezetőinek a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Magosi Lajos tűzoltó ezredes kiemelte, hogy felszerelésüket követően a készülékek hatékonyan fogják szolgálni az állampolgárok biztonságát. Az átadáson Németh Sándor, a Kémény Zrt. vezérigazgatója a riasztók elhelyezéséről, Németi László tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese pedig a működésével kapcsolatban mondott hasznos információkat.

A riasztók átvételét követően a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság megtartotta őszi rendes ülését. Az értekezleten kiemelt figyelmet fordítottak a résztvevők a téli időjárási körülményekhez és az év végi ünnepekhez kapcsolódó veszélyek megelőzésére, a hatékony propaganda megszervezésére.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >