Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Új játékos a Volánnál, FKC siker, Alba vereség Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. november 07.

Image Igencsak mozgalmasra sikeredett a szerdai nap a fehérvári élsport tekintetében: délelőtt új játékos igazolását jelentette be a Volán jégkorong csapata, délután Debrecenben nyert rangadót az FKC női kézilabda együttese, este pedig Montenegróban kapott ki Európa-kupa meccsen az Alba férfi kosárlabda alakulata.

 

A Sapa Fehérvár AV19-nél már napok óta azon dolgoztak, hogy a Grazban szabaddá vált rutinos Andy Sertich-et le tudják igazolni. Szerdára sikerült megoldást találni, amihez egy másik játékos távozása is hozzájárult, ugyanis Sertich szerződtetésével egyidejűleg a Volán vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Travis Gawryletz-cel. A kanadai hátvéd egészségügyi okok miatt távozik Székesfehérvárról.

A harmincesztendős Sertich a Moser Medical Graz 99ers csapatától érkezik Székesfehérvárra. A 183 cm magas, 83 kg súlyú hátvéd 2009-2010 óta játszik az Erste Bank Ligában. A grazi szerződést megelőzően négy évet töltött a Medvescak csapatánál Zágrábban, ahol két évig edzője volt a fehérvári gárda jelenlegi mestere, Marty Raymond. Sertich szerződése a most futó szezon végéig érvényes.

Két kisebb megingástól eltekintve jó szezont fut eddig az FKC női kézilabda csapata az NB I-ben, így nem meglepő, hogy 23-21-re nyerni tudott a hétközi fordulóban Debrecenben. A fehérvári hölgyek a jó erőkből álló DVSC-TVP otthonában kiegyensúlyozott játékkal, remek védekezéssel -elsősorban kiváló kapusteljesítménnyel- végig vezetve viszonylag simán takarították be a fontos 2 bajnoki pontot, melynek köszönhetően két legutóbbi "top 4-es" csapatot, az Érdet és a Vácot is maga mögé utasítva 10 fordulót követően a 4. helyen állnak a tabellán.

Az Alba Fehérvár kosárlabdázóinak nem volt sikerélményük a Buducsnoszt vendégeként az Európa-kupa 4. csoportmeccsén, így továbbra is nyeretlenek. A montenegrói alakulat a második negyedtől kezében tartotta a derbi alakulását, s bár az Alba az elején még vezetett Podgoricában, végül 67-61-re kikapott. A hajrában egy 9-0-ás rohamnak köszönhetően még (61-57-nél) felcsillant a remény akár a győzelemre is, de hamar rendezte sorait a hazai egylet és összességében biztosan nyert.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >