Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow JOBB ZSÁKOLNI, MINT FÜSTÖLNI
JOBB ZSÁKOLNI, MINT FÜSTÖLNI Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. november 07.

Image December 15-ig tart a zöldhulladék gyűjtése Székesfehérváron. A Depónia Kft. kéthetente, minden páros héten végzi a gyűjtést. Az elszállításhoz a szolgáltatásba bevont ingatlanok tulajdonosainak az összegyűjtött zöldhulladékot áttetsző zsákban, matricázva kell kihelyezni. Korábban 22 db matricát küldtek ki az ingatlantulajdonosoknak, amit tetszés szerint használhatnak fel.

 

Egy ingatlan eseténem így lehet akár 10 zsák is egy időben kihelyezve. Ha a zöldhulladékot tartalmazó csomag áttetsző, és van rajta matrica, a gyűjtési napokon elszállítja a Depónia Kft. A kommunális hulladék gyűjtésének napján történik az elszállítás, de természetesen külön gyűjtőjárattal, hiszen a falevél, fűkaszálék, vagy ág a Csala-Pénzverővölgyi Hulladékkezelő telepre kerül, ott pedig komposztálják a szakemberek.
 

 
Czentár Ottó szolgáltatási osztályvezető elmondta, hogy az eljárás során minősített és bevizsgált komposztot gyártanak és azt árusítja is a Depónia Kft. Negyven literes zsákokban lehet megvásárolni a komposztot a Depónia Kft-nél a Sörház tér 3. szám alatti székhelyen, illetve a Csala-Pénzverővölgyi Hulladékkezelő Telepen is. A Csalai Hulladékkezelő Telepre pedig saját beszállítással az év végéig minden hónapban 1 m3 zöldhulladékot ingyenesen elhelyezhetnek a fehérváriak, akik a közszolgáltatást igénybe veszik, és annak díját megfizetik.
 
A hűvösebb napok beálltával egyre többen érdeklődnek a sóvásárlás lehetőségéről is a Depóniánál. A sót 25 kilogrammos zsákokban lehet megvenni a cég székhelyén lévő ügyfélszolgálaton, és meg is lehet ott rendelni díj ellenében a kiszállítást is. Aki úgy gondolja, hogy nem terhelné sóval a környezetet, környezetbarát síkosságmentesítő anyagot is beszerezhet a cégnél.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >