Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Már dolgoznak a munkagépek a 81-es főúton
Már dolgoznak a munkagépek a 81-es főúton Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2013. november 08.

Image A 81-es főutat több szakaszon újítják fel - a részletekről helyszínen számolt be Törő Gábor, miniszteri útügyi biztos, Molnár István a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának igazgatója és Fenyves Péter, Mór polgármestere.

 
A kormány 33 milliárd forintot fordít útfelújításra, Fejér megye ebből 1,4 milliárdot. Ebből a pénzből kezdődtek el a 81-es főút felújítási munkálatai is a Mór határában lévő útszakasszal, amelyet lépésről lépésre újabb szakaszok megerősítése követ majd - mondta el Törő Gábor.
 
A Mórt Székesfehérvárral összekötő 81-es főútnak kiemelkedő szerepe jut a hivatásforgalomban, ill. a teherszállításban Győr, valamint Kecskemét irányába.
 
Móron több autóipari beszállítónak van üzeme. Az autógyárak a beszállítók kiválasztásánál a termelés biztonsága érdekében figyelembe veszik a közlekedési lehetőségeket is, amely a betegszállítás szempontjából sem elhanyagolható. – fogalmazott Fenyves Péter.
 
Molnár István elmondta, hogy a 81-es a megye legforgalmasabb útja. A főút legkritikusabb szakaszainak felújítása által biztonságosabbá, az úthibák elhárításával gyorsabb lesz a közlekedés. Az, hogy nem kell annyit kátyúzni, költségmegtakarítást jelent- tette hozzá az igazgató.
 
A tájékoztatón elhangzott, a most zajló felújítás nem jelenti azt, hogy lemondtak volna a négysávosításról. Kormányhatározat szerint a főút kiszélesítését 2017-2020 közti időszakra ütemezik.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >