Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fontos meccseket nyert a Vidi és az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. november 11.

Image A jégkorongosoknál a válogatottak felkészülési mérkőzései okán nem volt forduló az EBEL-ben, a női kéziseknél sem volt bajnoki elfoglaltsága a fehérvári csapatnak, így a Videoton labdarúgói és az Alba kosárlabdázói szállították az izgalmakat a mögöttünk hagyott napokban. Mindkét együttes győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit.

 

A Videoton két váratlan és kellemetlen vereség (a Honvéd és a Kaposvár elleni) után azzal a kényszerrel lépett pályára pénteken este, hogy listavezető pozíciójának megőrzéséhez mindenképpen le kell győznie hazai pályán az újonc, de idegenben korábban több meglepetést is okozó Mezőkövesdet az NB I. 14. fordulójában. A kötelezőt hozta a csapat, de nem éppen könnyen. A meccs nagyon hasonlított a korábbi Kecskemét elleni derbire, amikor az ellenfél kizárólag a védekezésre koncentrált, betömörült, s csak a véghajrában szerzett góllal sikerült megadásra kényszeríteni.

A Mezőkövesd is foggal-körömmel bekkelt, s ezt 83 percig eredményesen tette, hiszen kevés igazán nagy ziccere adódott a Vidinek, azt a keveset pedig elhibázta. Próbálkozott derekasan a hazai együttes, de sok volt a pontatlanság a játékában, s a lövések sem sikerültek, akár távolról, akár közelebbről, akár szabadrúgásból, akár akció végén tüzeltek Gyurcsóék, nem találtak kaput, amikor pedig mégis, Horváth védeni tudott. Két 11-es gyanús kezezést sem fújt be a játékvezető (az egyik, mindjárt az első percben egyértelmű büntető volt, de a másodikat is meg lehetett volna adni), így nehéz szülés lett a végére.

Előbb Zé Luis fejelt kapufát szűk negyedórával a befejezés előtt, majd aztán a 84. percben Kleinheisler döntött: a fiatal középpályás egy kapu előtti kavarodásnál lefordult védőjéről, s 10 méterről, kissé jobbra sodródva úgy lőtt térdmagasságban a kövesdiek hálójába, hogy a labda megpattant egy vendég védőn. Picit szerencsés találat volt, de mindenképpen megérdemelt. 1-0-ra nyert tehát a Videoton és őrzi listavezető pozícióját az őszi záróforduló, valamint a két előrehozott tavaszi mérkőzés előtt. A Diósgyőr, a Haladás és a Ferencváros jön most sorban, ez első kettő idegenben. Aligha kérdéses, hogy roppant nehéz sorozat előtt áll a fehérvári egylet.

Most jön egy kis pihenő, majd november 24-én vasárnap az első diósgyőri kiruccanás, melyet hamar egy újabb követ majd, mivel a két csapatot vasárnap este összesorsolták a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében is. Az első meccset november 27-én a Sóstón, a visszavágót egy héttel később a DVTK otthonában rendezik.

Az Alba Fehérvár kosárlabda csapata is kisebb gödörben volt az elmúlt időszakban a bajnokságban (és az Európa-kupában is), két vereséget követően csak nyögvenyelősen sikerült nyerni a sereghajtó Falco otthonában. Ezek után jött a jó formában lévő Jászberény elleni hazai ütközet. Ezen a meccsen már úgy játszott az Alba, hogy nem kellett az utolsó pillanatokig izgulni, bár az első két negyedben döcögött a szekér, a szünet után beindult a henger, s ez magabiztos 96-77-es győzelmet eredményezett Carlos Frade vezetőedző csapatának, amely ezzel a bajnoki tabella 3. helyén áll az alapszakasz 7. fordulóját követően. Szombaton (11.16, 18 óra) következik a legnagyobb rangadó: a listavezető Paks otthonában vizitál az Alba.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >