Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Betlehemi szép csillag pályázatra várják az alkotásokat
Betlehemi szép csillag pályázatra várják az alkotásokat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. november 12.

Image XI. alkalommal hirdeti meg a „Betlehemi szép csillag” pályázatot a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Szent Donát Alapítvány és a Szent István Művelődési Ház. Az alkotásokat november 26-án és 27-én várják a Szent István Művelődési Házban. A zsűrizett alkotásokból november utolsó napján nyílik kiállítás.

 

A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan idén XI. alkalommal hirdetik meg a „Betlehemi szép csillag” pályázatot, amelynek célja, hogy segítse a Jézus születésének ünnepére való méltó felkészülést, éltesse és felmutassa a magyar szakrális népművészet gazdag hagyományait, ösztönözze a gyermekek és felnőttek alkotó kedvét. A pályázaton ifjúsági és felnőtt kategóriában hivatásos kézművesek, és műkedvelő alkotók, alkotócsoportok egyaránt részt vehetnek.

Nevezni természetes anyagokból (textil, üveg, fa, papír, csutka, csuhé, vessző, fém, agyag, gyapjú, bőr, élelmiszer,stb.) kizárólag kézműves kivitelezéssel készült betlehemi jelenetekkel lehet. A pályázatra maximum 3 db tárgy adható be, melyek az eddigi „Betlehemi szép csillag” kiállításokon még nem szerepeltek.

 


 

 

A pályaműveket 2013. november 26-án és 27-én 9-17 óráig várják a Szent István Művelődési Házban, Székesfehérváron a Liszt Ferenc utca 1. szám alatt.

Zsűrizés után a legjobb munkák díjazásban részesülnek, és kiállításra kerülnek. A kiállítás-megnyitó és a díjátadó ünnepség 2013. november 30-án, szombaton 14.30 órakor kezdődik a Szent István Művelődési Házban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >