Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elkészült a külső futópálya a Bregyó Sportcentrumban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. november 15.

Image Jól és a tervek szerint megfelelő ütemben haladnak a munkálatok a Regionális Atlétikai Központ építésén a Bregyó-közi Sportcentrumban. A napokbanhelyszíni bejárást tartott Mészáros Attila tanácsnok és Bozai István városgondnok, akik a kivitelezési munkálatokat vezető szakemberekkel közösen nézték meg, hol tart az állami támogatással megvalósuló nagyberuházás.

 

A külső futópálya elkészült, a futófolyosót is magában foglaló gyakorlócsarnok napokon belül szerkezetkész lesz a Bregyó-közi Sportcentrumban. A megépülő nyolcpályás futófolyosó egy 700 négyzetméteres gyakorlócsarnokhoz csatlakozik és a 100 méteres pálya ebben végződik majd. A földszinten egyébként a téli edzéslehetőséget biztosító, illetve verseny idején a bemelegítés helyéül szolgáló termek is helyet kapnak az épületben.

 

 


 

 

A bejárás során Mészáros Attila tanácsnok elmondta: „Örömmel látjuk, ahogy hétről hétre épül az atlétikai központ, ahol a munkálatok az ütemnek megfelelően, jó minőségben haladnak. A szakmai igényekről folyamatos egyeztetés folyik Hirt Károllyal, az ARAK vezetőjével. Bízom benne, hogy januárban az atléták már birtokba vehetik a pályát. Az az összeg, amelyet a magyar kormány segítségével erre a célra fordítunk, jó helyre megy, a fehérvári profi és amatőr sportéletet szolgálja.”

 


 

 

A jövőre elkészülő Regionális Atlétikai Központ nemcsak a profi atlétákat, hanem az amatőr futókat, a szabadidősportot is szolgálja majd. Bozai István városgondok kiemelte: „Az a cél, hogy minél előbb le legyen zárva az épület, vagyis a külső munkálatok befejezésével megkezdődhessenek a belső munkálatok. A tervek szerint december végére a gyakorló és futócsarnok elkészül, illetve az öltözők próbaüzemét el tudjuk kezdeni. Nagyon körültekintően kezdjük majd a próbaüzemet, hiszen egyszerre kell a sportszakmai munkát és az építkezés technológiáját is alkalmazni.”

A városgondnok hozzátette, az európai színvonalú külső atlétikapálya elkészült, a füvesítést a Városgondnokság végezte. A látványos pályán két színnel választották el a verseny és pihenő, felkészülő részt. „Komoly ígéretünk van arra, hogy az első két ütem után nem kell leállni, hanem megkapjuk a forrást a harmadik ütemre is, amelynek keretében elkészül a fedett lelátó, a tető, az amatőr futópálya és egy fitnesz park is kialakításra kerül.”- tette hozzá Bozai István városgondnok.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >