Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jótékonysági est a Baltazár Színházzal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. november 15.

Image A Baltazár Színház, valamint Mókus és a Fabula Rasa lép fel azon a jótékonysági esten, amelyet a Teljes Élet Tábor javára rendeznek meg 2013. november 24-én, vasárnap 19.00 órától a Vörösmarty Színházban. Támogatói jegyeket már most megválthatják az érdeklődők a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében.

 

A Teljes Élet Szociális Alapítvány sérült fiatalokat segítő szolgálatának 30 éves évfordulóját ünnepli ebben az évben. 1983 óta szervezik mozgás- és halmozottan sérült gyermekek és fiatalok nyári táboroztatását önkéntes kortárs segítők bevonásával.

Az alapítvány támogatására jótékonysági estnek ad otthont a Vörösmarty Színház, ahol fellép a Baltazár Színház, valamint koncertet ad Mókus és a Fabula Rasa. Az előadás bevételével a Teljes Élet Szociális Alapítvány által életre hívott sörédi Teljes Élet Tábort segítik.

A Fejér megyei falu sokak számára fogalommá vált, hiszen 30 éve nyaralnak fogyatékos gyermekek és fiatalok a római katolikus plébánia épületében. Néhai dr. Kovács István budapesti lelkipásztor és gyermekorvos kezdeményezésére indult meg ez a karitatív munka, amihez székesfehérvári fiatalok és felnőttek csatlakoztak. Először segítőként vettek részt a házkörüli munkákban, és naponta szállítottak a városból a szükséges élelmiszert a budapesti nyaralóknak. Majd a példán felbátorodva, 1984-ben önálló nyaraló csoportot indítottak.

 


 

 

A sörédi szolgálatot kezdettől fogva dr. Simonyi Gyula ügyvéd szervezte. Áldozatos munkájában számos társa akadt, akik hosszabb-rövidebb ideig részt vállaltak a feladatokból. Nagyban hozzájárult a sikerhez, hogy Söréd község lakossága elfogadta és befogadta a sérült fiatalokat, és a környező települések lakóival együtt sok személyi és természetbeni segítséget nyújtottak a tábornak. Ma már évente több mint 100 mozgás- és halmozottan sérült, többnyire Székesfehérváron, illetve Fejér megyében élő gyermeket és fiatalt nyaraltatnak.

A székesfehérvári esten fellép a Baltazár Színház. A Múló rúzs kabaré az idő múlásáról szól. Arról, hogy a velünk született bölcsesség nem veszett el, csak ahogy öregszünk, egyre inkább elfelejtjük. Újra meg kell találni magunkban az igaz, tiszta embert. Az előadást Mókus és a Fabula Rasa koncertje követi.

A jótékonysági estre, amely november 24-én 19.00 órakor kezdődik, támogató jegyek válthatók a november 14-től a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >