Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Döntésünk a jövőnk prevenciós verseny középiskolások számára
Döntésünk a jövőnk prevenciós verseny középiskolások számára Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. november 26.

Image Döntőjéhez érkezett a városi középiskolások számára, tájékoztató és megelőző céllal szervezett vetélkedő. Az AIDS világnapjához kapcsolódó verseny utolsó fordulójára 2013. november 28-án kerül sor a Fehérvári Civil Központban. Az eseményt az Önkormányzat képviseletében Östör Annamária tanácsnok nyitja meg. Az alábbiakban olvashatják a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének előzetes közleményét.

 

"Egészséges ifjúság – egészséges nemzet" – olyan alapgondolat, melynek igazsága nyilvánvaló. A Kormány által 2011-ben elfogadott Semmelweis terv hangsúlyosan foglalkozik az ifjúság egészségének kérdéseivel. A felelős szexuális magatartás pedig vitán felül ide tartozik.

Kutatások szerint a szexuális élet kezdete egyre fiatalabb korra tehető. A fiatalok egészséges szexuális fejlődéséhez, a nem kívánt terhességek kockázatának csökkentéséhez, a nemi betegségek elkerüléséhez nagyon fontos, hogy a diákok tisztában legyenek a fent említett veszélyekkel, illetve ezek megelőzésével.

 


 

 

Immáron hagyománnyá vált, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, a Székesfehérvári Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete, Székesfehérvár Önkormányzata és Székesfehérvár Humán Szolgáltató Intézete együttműködve vetélkedőt szervez a Fejér megyei középiskolások számára az AIDS világnapjához és – rendhagyó módon – a Kormányhivatalok Nyílt napjához kapcsolódóan.

Az AIDS korunk nagy erkölcsi, társadalmi problémáinak egyike. Az AIDS világnapja – melyet minden évben december 1-jén tartanak meg – lehetőséget nyújt arra, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős szexuális viselkedés jelentőségére.

Idén a „Döntésünk a jövőnk” prevenciós verseny keretein belül a HIV fertőzés, az AIDS betegség témakörén kívül a szexuális úton terjedő fertőzések, illetve a nem kívánt terhesség témakörében is összemérhették tudásukat a fiatalok, hogy játékos, szórakoztató formában hívják fel a figyelmet a felelős szexuális magatartás, a prevenció, a védekezés fontosságára. 

A versenyre 6 város 14 középiskolájából 35 csapat jelentkezett. Az első fordulóban a diákok online feladatlapokat töltöttek ki és plakátot készítettek a felelős szexuális magatartás témakörében. A plakátok az Alba Plazában voltak láthatóak 2013. november 6-tól 17-ig, de aki lemaradt róluk, az megtekintheti a döntőn.

A versenymunkák értékelése alapján az 1. helyért járó díjat a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégium "Jin és Jang" csapata veheti át (Farmosi Mária, Czulák Balázs, Urbán Dániel, Beke Péter), míg a 2. helyen szintén ezt az iskolát képviselő "Mátrix" csapat (Farkas Ágnes Zsófia, Farkas Laura Csilla, Putyra Annamária) részesül jutalomban. 

Az első fordulót legjobban teljesítő csapatok jutottak be a döntőbe, melyre 2013. november 28-án, csütörtökön 13.00 órakor a Fehérvári Civil Központban (volt Technika Háza) kerül sor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >