Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egészségvédő előadás az ünnepekre készülve Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. november 26.

Image A karácsonyi ünnepekre és a téli időszakra érdemes már előre felkészíteni szervezetünket. Ebben szakorvosok nyújtanak segítséget azoknak, akik ellátogatnak 2013. november 27-én, szerdán 17.30 órakor a Királykút Emlékházban tartandó előadásra. Minden korosztály számára fontos ez a kérdés, ám kiemelten az idősebbekre számítanak a programon. A rendezvényt Vargha Tamás államtitkár nyitja meg. Az egészségvédő előadás szervezői, Brájer Éva alpolgármester és Deák Lajosné mindenkit szeretettel vár.

 

A családi vacsorák, étkezések hozzátartoznak a karácsonyi ünnepekhez. Ahhoz, hogy lelkiismeret-furdalás és testsúlynövekedés nélkül tudjuk élvezni a finomabbnál finomabb ételeket, fontos, hogy betartsunk néhány alapvető szabályt. Emellett a téli időszak közeledtével is számos dologra érdemes odafigyelni egészségünk megőrzése érdekében. Ehhez nyújtanak most segítséget a 2013. november 27-én, szerdán 17.30 órakor kezdődő programon a Királykút Emlékházban.

A Mentaház Magánorvosi Központ képviseletében Mészárosné Jaskó Enikő dietetikus és Dr Kurucsai Gábor belgyógyász tart előadást. Szó lesz arról, hogy a hagyományos ételek megtartása mellett milyen korszerű technikákkal tudjuk elkerülni az ilyenkor gyakran jelentkező emésztési zavarokat. A krónikus betegségben szenvedők, a cukorbetegséggel, magas vérnyomással vagy a daganatos betegséggel küzdők megismerkedhetnek a számukra ajánlott speciális diétákkal. A előadások során kiemelt szerepet kap az időskori táplálkozás és az ehhez kapcsolódó speciális diéták. A szakemberek felhívják a figyelmet az egyoldalú táplálkozás, a vitamin- és mozgáshiány veszélyeire. A jelenlévő érdeklődők a helyszínen ellenőriztethetik vércukorszintjüket és az előadások után lehetőség lesz személyes konzultációkra is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >