Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Helytállt az Alba, nullázott a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. november 28.

Image Két fronton is fontos fehérvári vonatkozású csatákra figyelhettek tegnap este a sportbarátok. Egyik sem zárult sikeresen, hiszen az Alba férfi kosárlabdázói kikaptak Görögországban EK mérkőzésen, a Vidi labdarúgói pedig a hétvégi idegenbeli bajnoki döntetlen után hazai pályán a Magyar Kupában sem tudták legyőzni a Diósgyőrt.

 

Az Alba Fehérvár együttese az Európa-kupa F-csoportjában roppant erős riválisok ellen küzd hétről-hétre. Az eddig lejátszott 7 mérkőzésből hatot elvesztett ugyan, de az, hogy -egy kivételtől eltekintve- mindegyiken volt reális esélye a győzelemre, azt jelzi, nincs olyan nagy távolság az európai középmezőny eleje és a magyar élcsapatok között. Ez a PAOK elleni idegenbeli meccsen is bebizonyosodott, ugyanis a sok nagy csatát megélt szaloniki egylet igen komoly csatában tudta csak legyőzni a honi bajnokot 68-64-re.

A találkozó a második negyedben dőlt el, ám ha nincs ez a 23-13-ra a hellének által megnyert játékrész, hatalmas meglepetést okozhatott volna a kiválóan küzdő Alba, amely izgalmas végjátékra késztette a továbbjutásra hajtó görögöket úgy, hogy nem is játszott igazán jól. Kár érte! A folytatásban még két idegenbeli és egy hazai csoportmeccs vár a fehérvári csapatra december közepéig, remélhetőleg már több sikerrel.

A Videoton focistái az NB I-ben az elmúlt hétvégén alaposan megküzdöttek a diósgyőri sártengerben a lelkes közönség által támogatott DVTK-val (2-2), most pedig már a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében nézhettek farkasszemet egymással a felek Fehérváron. Nem lehet azt mondani, hogy rég látott ellenlábasok üdvözölték egymást a kezdés előtt...

A meccs most kicsit unalmasabbra és gólszegényebbre sikeredett mint vasárnap, ugyanis összesen volt annyi helyzet a 90 perc során mint a bajnoki derbin találat. Küzdöttek a felek derekasan, de a DVTK egy szabadrúgásból elért kapufán kívül alig riogatta érdemben a hazai védelmet, míg a Vidi Zé Luis, Vítor Gomes és Brachi révén került közel a gólhoz, de egyikből sem lett az, így 0-0-ról indul a jövő szerdai (12.04, 18.00) visszavágó. Közhely, de tényleg semmi sem dőlt el.

A Videotonra nehéz meccsek várnak a diósgyőri derbin kívül is, hiszen most vasárnap a Haladáshoz látogat, majd egy héttel később a Fradit fogadja NB I-es rangadón. Mind a három ütközet nagyon fontos lesz az egész szezon kimenetelét tekintve is, hiszen nem mindegy, hogy a kupában továbbjut-e a fehérvári egylet, s a bajnokságban az első vagy -netán több pontos hátrányban a DVSC mögött- a második helyről várhatja majd a tavaszi folytatást.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >