Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Technikai eszközök ellenőrzése a téli felkészülés szellemében
Technikai eszközök ellenőrzése a téli felkészülés szellemében Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados   
2013. november 28.

Image A téli időjárási körülményekre történő felkészülés jegyében a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tegnap délelőtt megtörtént a technikai eszközök ellenőrzése, amelyen a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatósága, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft., a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az igazgatóság gépjárműparkja vett részt.

 
A gépjárművek és speciális adaptereik, felszereléseik üzemképes állapota elengedhetetlenül fontos annak érdekében, hogy téli időjárási körülmények között is minél inkább fenntartható legyen a biztonságos közúti közlekedés. A megyei közútkezelő fennhatósága alá 1300 kilométer út tartozik, amelyből 225 kilométer a hófúvásveszélyes szakasz.
 
Ezen felül találhatunk még a megyében önkormányzati és magánutakat is, amelyeket a tulajdonosoknak kell takarítania. A székesfehérvári városgondnokság első ütemben a fő és tömegközlekedési útvonalak és gyűjtőutak síkosság-mentesítését végzi el, mintegy 150 kilométer hosszúságban, amelyhez hozzátartozik a belvárosi rész is.
 

 
 
A második ütemben a lakótelepi utak és a kertvárosok nagyobb forgalmú utcái következnek, amelyek 85 kilométer szakaszt jelentenek.
 
A harmadik ütem a kis forgalmú, családi házas övezetek takarítását jelenti 95 kilométer hosszúságban.
 
A sajtó képviselői jelenlétében megtartott szemle során a szervezetek vezetői egyetértettek abban, hogy a rendelkezésre álló gépjárművek és eszközök üzembiztonsága megfelelő, szükség esetén azonnal megkezdhetik az utak síkosság-mentesítését és a hóeltakarítást.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >