Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Országos gyakorlaton bizonyította megyénk a felkészültségét
Országos gyakorlaton bizonyította megyénk a felkészültségét Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados   
2013. december 03.

A rendkívüli téli időjárási helyzetek kezelésére irányuló országos törzsvezetési gyakorlaton Fejér megye is részt vett. A feltételezett események kezelésében a megyei- és helyi védelmi bizottságok, valamint a társhatóságok és szervezetek is bekapcsolódtak Székesfehérváron és a megye valamennyi járásában.

 
A megmérettetés során számos kritikus, havazással és fagyos időjárással kapcsolatos téli szituációt kellett felszámolnia a szakembereknek. Fontos elemei a hatékonyságnak a gyors és pontos információáramlás, a technikai eszközök és a beavatkozó állomány szükségszerű átcsoportosítása, a forgalom-korlátozás, útlezárás elrendelése.
 
A lakosság alapvető élelmiszerekkel történő ellátása és a sürgősségi egészségügyi ellátás szintén nélkülözhetetlen elemei a veszélyhelyzetek kezelésének.
 
Mérföldkőnek számít a lakosság tájékoztatásában az okostelefonokra ás táblagépekre kifejlesztett és ingyen letölthető BM OKF VTR alkalmazás, amelynek segítségével a lehető leggyorsabb és legpontosabb információhoz lehet jutni, akár a mindennapok, akár veszélyhelyzet során.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >