Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Korai kupabúcsúval továbbra is lejtőn a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. december 05.

Image A bajnokságban hetek óta botladozik, a Ligakupában a csoportból való továbbjutás ellenére is érték váratlan kudarcok, így talán már nem is nagy meglepetés, hogy a Magyar Kupában még a legjobb 8 közé sem jutott be a Videoton labdarúgó csapata. A fehérvári egylet a múlt heti hazai 0-0 után a diósgyőri visszavágón 1-0-ra kikapott, így hosszú évek után nem jutott el legalább a negyeddöntőig.

 

A vezetők eleve ritkán nyilatkoznak, a szakvezetés szerint pedig nincs nagy baj, mégis immár tartósan gödörben van a piros-kék gárda, ami egyre több szurkolónak és szimpatizánsnak csípi a szemét. Az a csapat, amelynek a legbővebb a kerete az NB I-ben, amelyik messze a legjobb körülmények között dolgozhat hétről-hétre a honi klubok közül, az elmúlt 10 tétmeccséből csak hármat nyert meg (két kupamaccset és mindössze egy bajnokit!), míg négyet elveszített három döntetlen mellett! Ez egy bajnokjelölt társaságtól még a kevesebbnél is kevesebb, főleg, ha figyelembe vesszük azt a makacs tényt, hogy az azt megelőző 10 meccsből 7-1-2 a mérleg, ami azért szembeötlő különbség. Valami nagyon nincs rendben a Vidinél, ez biztos.

A DVTK otthonában is megvoltak a lehetőségek a győzelemre -de legalább a továbbjutást érő ikszre-, ám néhány nagyobb ziccerét elpuskázta a csapat, így Futács korai 11-es gólja elég volt a Diósgyőrnek a továbbjutáshoz. Valami kis plusz megint hiányzott, elsősorban a tűz, a mindent elsöprő elszántság, a nélkülözhetetlen, ellentmondást nem tűrő győzni akarás, az igazi küzdőszellem. Tették a dolgokat a fiúk, de nem elég szenvedéllyel, nem elég elszántan. A légiósok esetében sokan szajkózzák: "nincs kötődés, csak zsoldosok, nem igazi Vidisták...", észre kell azonban venni, nem csak a légiósok gyengék mostanság, szinte mindenki aki pályán van és a kispadon ül.

José Gomes nyilvánvalóan kiváló elméleti szakember, sokat tud a fociról, de a meccseken a csapat teljesítményén ez nem nagyon látszik meg. Idővel nem előre, inkább visszafejlődött a gárda. A számok, a mutatott játék sajnos ezt példázza. Nincs még későn! Az Európa-liga már réges- rég elúszott, most a Magyar Kupa is, már csak a bajnokság maradt, no és persze legfeljebb pót-vigaszdíjnak a Ligakupa, de igazából az NB I az egyetlen fontos terep, amelyre koncentrálnia kell a játékosoknak, s helyrehozni az elmúlt hetek blamáit. Először is le kell győzni vasárnap a Fradit, majd a 3 hónapos szünet alatt meglépni néhány jelentős változást, új motivált játékosok kellenek több posztra is, no meg egy lelkes, motiválni tudó edző, aki nem belealszik egy-egy meccsbe, hanem feltüzeli és "üzemi hőfokon" tartja a keret tagjait a szezon minden összecsapásán, éppen "csak" annyira, hogy a hőn áhított bajnoki arany végre ismét a Vidisek nyakában lógjon.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >