Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Egyházi kapcsolattartókkal találkoztak a rendőri vezetők
Egyházi kapcsolattartókkal találkoztak a rendőri vezetők Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. december 06.

Image Kerekasztal beszélgetésre hívta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Fejér megyei hitközösségek képviselőit.

 

A fórumon dr. Varga Péter r. ezredes, Fejér megye rendőrfőkapitánya köszöntötte a különböző egyházak kapcsolattartóit. Mint elmondta, nagyon fontosnak tarja a felekezetekkel az együttműködést, amit évekkel ezelőtt megállapodás formájában is rögzített a főkapitányság. A jelenlévőket arról tájékoztatta, hogy ezt az új-keletű közvetlen és kötetlen formában történő találkozást szeretnék minden év végén megszervezni az informális és kölcsönös tájékoztatás jegyében.

A vallásfelekezetek képviselőinek Neubauer Tamás r. őrnagy, bűnmegelőzési osztályvezető adott tájékoztatást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkájáról, a megyében dolgozó rendőrök tevékenységének összetettségéről. Külön kihangsúlyozta, a bűnmegelőzési programjaikat, és azokat a kapcsolódási pontokat akcióik során, amiben az egyházak segítségére számítanak. Elmondta, hogy a két legveszélyeztetettebb korosztály a bűncselekmények áldozattá válása terén, a fiatalok és az idősek. A legtöbb prevenciós kampányuk ezt a két csoportot próbálja elérni. Szólt a Csillagkapu Modellről, ami idősek védelmére szolgáló bűnmegelőzési programjuk. Ennek terjesztésében kérte a jelenlévők segítségét.   

A jelenleg futó ifjúságvédelmi akciókkal kapcsolatban dr. Vörös Ferencné r. alezredes, bűnmegelőzési kiemelt főelőadó tartott prezentációt, bemutatva azt a sokrétű és a 18 év alattiak minden korosztályát átölelő programcsomagot, ami évek óta sikeresen működik a megyében.      

Malét Márton r. alezredes, közrendvédelmi osztályvezető arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a megyében működő valamennyi rendőrkapitányság közterületi állománya kiemelt hangsúlyt fektet az egyházakkal való kapcsolattartásra, és az őket érintő eljárásokra, intézkedésekre, rendezvénybiztosításokra. Akár a temetői rongálások, ottani lopások megelőzése érdekében folytatott visszatérő ellenőrzésekről legyen szó, akár a különböző ünnepi események, körmenetek kapcsán a hívők biztonsága érdekében teendő feladatokról, adott esetben utak, utcák lezárásáról.

A felekezetek képviselőinek mindegyike megköszönte a Rendőrség együttműködését, és biztosította a rendőri vezetőket az általuk képviselt egyház támogatásáról. Volt, aki külön köszönetet mondott különböző jogsértések megelőzése érdekében végrehajtott rendszeres rendőri ellenőrzésekkel kapcsolatban. A rendőrtisztek felé különböző prevenciós illetve interaktív előadások megtartásával kapcsolatos jelzéseket is tettek.

A rendőr-főkapitányság munkatársai biztosították az egyházi kapcsolattartókat arról, hogy a megkereséseknek eleget tesznek, illetve a későbbi jelzések esetén is arra minden esetben reagálni fognak az adott helyzet kezelése és megoldása érdekében.

Kiosztásra kerültek figyelemfelhívó, ajánlásokat tartalmazó bűnmegelőzési szóróanyagok is, amiket a hitközösségek körében fognak terjeszteni a lelkipásztorok.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >