Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Adomány Expressz először Fehérváron
Adomány Expressz először Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. december 07.
Image A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete és az Alba Plaza Bevásárlóközpont közös jótékonysági akciója, az Adomány Expressz 2013. december 7-én indul. A szervezők a Plazában működő Gyűjtőállomáson (a fenyőfa mellett) várják a tartós élelmiszer, játék-, könyv-, és ruhanemű felajánlásokat, az adományozók pedig nyereményjátékon vehetnek részt, és felszállhatnak az Adomány Expresszre is.

 

A Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete és a Kanizsa Plaza Bevásárlóközpont 2012 decemberében indította útjára első alkalommal az Adomány Expressz elnevezésű jótékonysági akcióját. Vámos Zsolt, az Alba Plaza igazgatója a mai sajtótájékoztatón elmondta: „A sikeres adománygyűjtés folytatódik idén is - kiterjesztve az akciót más városokban lévő plazákra! Székesfehérváron együttműködő partnereink az Önkormányzat, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete és a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ.”  A szervezők idén is várják a segítő szándékú emberek felajánlásait. Akinek van jó állapotú, feleslegessé vált játéka, könyve, ruhaneműje, látogasson el az Alba Plazában felállított Adomány Expressz Gyűjtőállomásra, ahol leadhatja felajánlását. A szervezők örömmel fogadják a tartós élelmiszer adományokat is.

 

 


 

 

Östör Annamária tanácsnok kiemelte: „Székesfehérvár egy segítő közösség. Nagyon sok adománygyűjtés zajlik ilyenkor. A gyermekotthon lakóinak az Öreghegyen is szerveztünk gyűjtést, és azt gondolom, nekik a segítség mindig jókor jön. Ez a kezdeményezés azért is különleges, mert az adományokat nyomon is tudjuk követni, hiszen a Vöröskereszt megyei szervezete fogadja és adja tovább a felajánlásokat.” – tette hozzá a tanácsnok.

Szigeti Hedvig, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének igazgatója elmondta: „Ebben az évben egy új lehetőséget kaptunk itt a Plazaban, hogy karácsonyra ajándékokat gyűjthessünk.  A játék- és könyvfelajánlások mellett köszönettel várjuk a tartós élelmiszereket, tisztítószereket is.” A szervezet munkatársai december 7-től 17-ig a Plaza közepén felállított karácsonyfánál várják a felajánlásokat hétköznap 12-18 óra, míg hétvégén 10 és 18 óra között.

 


 

 

„Nagyon sok szociálisan érzékeny település, közösség van Fejér megyében, amelyek egész évben segítséget nyújtanak nekünk, annak a több mint 700 gyermeknek, fiatal felnőttnek az ellátásához, akikről nekünk küldetésünk, feladatunk gondoskodni.” - mondta Deresné Tanárki Mária. A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója hozzátette: „Karácsonyhoz közeledve különösen jól esik a figyelem, a szeretet, a törődés, hiszen a mi célcsoportunk a család nélkül rövidebb vagy hosszabb ideig nevelkedő gyermekek, akik, mint minden gyermek, szeretik és várják a meglepetést.” „Akik a Manó Műhelyeinkben készült ajándékok közül itt a helyszínen vásárolnak, azok a mi gyermekeink hasznos szabadidő eltöltését támogatják. Az itt befolyt összeget visszaforgatjuk teljes egészében kirándulásokra, nyári táborozásokra.” – hangsúlyozta Deresné Tanárki Mária. A Gyermekotthon munkatársai is meglepetéssel készülnek, hiszen minden adventi hétvégén kézműves játszóházba várják a családokat a Mikulás-lak előtt az Alba Plazaban.

A gyűjtés első napja, december 7-e, az utolsó pedig december 17-e. Az összegyűjtött adományok nevelőszülőknél élő gyermekekhez jutnak el, szebbé varázsolva számukra a karácsonyt. Az adományokat házhoz viszi az Adomány Expressz.

Az Adomány Expressz Gyűjtőállomása az Alba Plazában – a szokásos helyen a fenyőfánál - 2013. december 7-17. között várja a felajánlásokat, hétköznapokon 12-18 óráig, hétvégén 10-18 óráig.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >