Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mikulásfalvára költözik a Cifrapalota Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2013. december 07.
Egészen karácsonyig Mikulásfalván, Nagykarácsony településen lesz látható a szarvasi Mini Magyarország makettpark egyik legnépszerűbb épülete, a Cifrapalota kicsinyített mása. Az ország egyetlen interaktív makettparkja nyereményekkel, játékokkal, izgalmas és tanulságos gyerekprogramokkal várja Mikulásfalva látogatóit.
 
A szarvasi Mini Magyarország egyik mini épülete, a Kecskemét egyik „védjegyének” számító Cifrapalota makettje a nagykarácsonyi Mikulásfalva játszóházában látogatható egészen karácsonyig. Advent minden vasárnapján, a Cifrapalotához kapcsolódó különleges gyermekprogramok és a játékos feladatok mellett számos meglepetés, ajándék és nyeremény várja kicsiket.
 
A minden vasárnap 10.00, 12.00 és 14.00 órakor kezdődő villámjátékok győztesei családi belépőjegyeket kapnak a Szarvasi Arborétumba és az arborétumban található szarvasi Mini Magyarország makettparkba. Vasárnaponként 15.00 órakor kerül sor a napi fődíj sorsolására Mikulásfalván, a Cifrapalota-makettnél.
 
A fődíj egy családi hétvége a Körösök szívében, Szarvason, amelyhez a belépők mellett sétahajózás és szállás is jár. A nyeremények 2014 végéig, de akár már idén decemberben is felhasználhatók, hiszen miközben a mini Cifrapalota Nagykarácsonyban várja a gyerekeket, a szarvasi Mini Magyarország makettparknak, és az annak otthont adó Szarvasi Arborétum az év 365 napján várja látogatóit.
 
Mikulásfalván számtalan egyéb gyermekprogram, többek között kézműves foglalkozások, előadások és koncertek is várják a családokat. Az elmúlt évek hagyományait folytatva karácsonyi vidámpark, kézzel hajtott ringlispíl, kisvasút, adventi vásár gazdagítja az élmények sorát.
 
Nagykarácsonyban a Mikulás-háznál a gyermekek hagyományosan kígyózó sorban várják, hogy bejussanak a Télapóhoz. A mini Cifrapalotát pedig a Mikulás is meglátogatja majd.
 
--------A Mini Magyarországról
 
A történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani középpontjában nyílt meg áprilisbn Európa legújabb makettparkja, a szarvasi Mini Magyarország. A hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit bemutató Mini Magyarország a Békés megye szívében található arborétum gyönyörű természeti környezetében valódi turisztikai csemege, amely különleges élményt kínál minden korosztálynak.
 
Családi, baráti kirándulások, osztálykirándulások, rendhagyó történelemórák, munkahelyi csapatépítő túrák helyszíne, nyugdíjas klubok kirándulásainak célpontja, ahol néhány óra alatt bebarangolhatjuk egész Magyarországot, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseménye elevenedik meg a látogatók előtt.
 
Az első szakaszban több tucat hazai történelmi helyszín és épület makettje készült el, köztük például a szegedi dóm, a Széchenyi Lánchíd, a kecskeméti Cifrapalota vagy az egri vár makettje, amely 16. századi, eredeti állapotában mutatja be a várat, és a hozzá kapcsolódó leghíresebb történelmi eseményt, az 1552-es ostromot, az egri vár védőinek a török sereggel vívott hősies csatáját, kicsiben.
 
-------A Szarvasi Arborétumról
 
Magyarország legnagyobb arborétuma, a Szarvas-Békésszentandrási-holtág partján, összesen 82 hektáron. Gróf Bolza Pál a Körösök szabályozása után, az 1880-as évek végén kezdte meg azt nagyobb arányú telepítést, amely során számos növényritkaságot hozott, hozatott a világ különféle tájairól.
 
Az itt élő fásszárú gyűjtemény több mint 1600 féle növénykülönlegességből áll. A növények mellett rengeteg állat is él a kertben, köztük olyan különleges madarak, mint az Arborétum albínó pávái.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >