Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A JÖVŐ BAJNOKAI
A JÖVŐ BAJNOKAI Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. december 09.

Image A Magyar Úszó Szövetség a székesfehérvári Csitáry G. Emil uszodában rendezte meg a „A Jövő Bajnokai” program első felmérőjét. A sportágat több ünnepelt sztár is képviselte. A régióból érkezett 28 tehetséges tizenévest Kiss Norbert, ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Hargitay András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó köszöntötte.

 

"A Jövő Bajnokai" programban azok a korosztályos tehetségek vesznek részt, akik majdan a 2017-es junior világbajnokságon arathatnak sikereket - és persze a 2021-es világbajnokságon is. A hét régióban készülő fiatalok minden hónap első szombatján, hét központban összegyűlnek egy felmérő versenyre, amelyen számot adnak fejlődésükről. A programba az eredményeik alapján bekerült gyerekek egyenszerelést kaptak a szövetségtől, amely ugyanabban a színben pompázik, amelyik a 2021-es vb-pályázat hivatalos "árnyalata" volt. A "sárga fürdőgatyás had" első nagy megméretésére most szombaton került sor hét helyszínen. A kiemelt esemény a Közép-dunántúli régió székesfehérvári felmérője volt.
Köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta: „Fontos program indult el ma az ország több pontján, és megtisztelő, hogy ennek városunk az egyik régiós központja. Székesfehérvár megtesz mindent annak érdekében, hogy a jövő bajnokai megfelelő körülmények között készüljenek a világbajnokságra. A Magyar Úszó Szövetség elnökével egyeztettünk arról, hogy a jövő télen lesz itt már egy másik – egyelőre még sátras – uszoda annak érdekében, hogy legyen több vízfelület, úszófelület Székesfehérváron is.” – tette hozzá a polgármester.
 

 
„ Jövő Bajnokai program célja, hogy majdan még több, jobb sikeres magyar úszó legyen. Nehéz egy ilyen programban részt venni, mint ahogy az úszás maga is nagyon nehéz sportág, de pontosan ezért szép.” – kezdte köszöntőjét Dr. Hargitay András világ- és Európa-bajnok úszó. „Nagyon sokan űzik ezt a sportot, és ha valaki ebből az első, az azt jelenti, hogy különb és több, mint a többiek.” A világhírű sportember azt tanácsolta a gyerekeknek, hogy álmaik elérése érdekében az a legfontosabb, hogy higgyenek magukban, az elvégzett munkában és az edzőjükben.
Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár köszönetet mondott a szervezőknek, az edzőknek és a szülőknek azért, hogy a gyermekeket, az úszás utánpótlás korosztályt támogatják és biztosítják a feltételeket a versenyzéshez. Az ifjú sportolóknak azt kívánta, hogy egyszer annyi érmük legyen, mint Darnyi Tamásnak, Hargitay Andrásnak, Hosszú Katinkának és a MÚSZ főtitkárának, dr. Szabó Tündének, akik mind jelen voltak a fehérvári programon.

 
A 28 fős mezőnyben hat székesfehérvári is indult. A Hullám ’91 Ú.V.E csapatából Izinger Lilla, Pincési Martin, Kovács Patrícia Aisa és Szabó Eliána, valamint a Székesfehérvári Delfin Sport Egyesület két tagja, Várnai Márton és Ács Barbara versenyeztek.
A fiatalok motivációját fokozta, hogy a régió patrónusai is jelen voltak, egy aktív klasszis és egy a régi nagy bajnokok közül. Székesfehérváron Darnyi Tamással és Hosszú Katinkával találkozhattak az úszósport utánpótlásai, akikből 2017 és 2021 bajnokai válhatnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >