Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"A fény túlsó oldalán..." Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. december 13.
Jótékonysági estet szervez december 13-án a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete a Szent István Művelődési Házban. A rendezvényen Érdi Tamás zongoraművész koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, emellett érzékenyítő programokra is sor kerül, a LÁRKE önkénteseinek közreműködésével.

 

Idén ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete. Ebből az alkalomból kerül sor december 13-án, pénteken „A fény túlsó oldalán…” című rendezvényre, a Szent István Emlékév keretében. A program fővédnöke Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyi államtitkára, védnöke pedig dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.  A rendezvény 17.30 órakor érzékenyítő programokkal, karácsonyfa díszítéssel kezdődik az esélyegyenlőség jegyében, majd 19.00 órától ad koncertet Érdi Tamás világhírű zongoraművész. 

Szokó Zsolt
, a LÁRKE elnöke mai sajtótájékoztatóján elmondta: a program egyik célja az érzékenyítés, vagyis annak szemléltetése, hogy például egy karácsonyfa feldíszítése - ami egy ép ember számára csak egy pillanat -, egy fogyatékossággal élő számára sokszor megoldhatatlan problémának tűnik. És nem csak a vakok, hanem a kerekes székben élők, az értelmi fogyatékosok – hanem akár egy veszélyeztetett terhes kismama számára is. Éppen ezért LÁRKE munkatársai a jövőben olyan irányban kívánnak tovább dolgozni, ami megteremtheti a fogyatékkal élők számára a közös problémákon alapuló, közös érdekvédelem lehetőségeit.

A rendezvény főszervezője, Hollósi Sarolta, a LÁRKE munkatársa is az érzékenyítés fontosságáról beszélt, mint mondta: nagy öröm volt, hogy Érdi Tamás zongoraművész elfogadta a szervezet meghívását. 

Érdi Tamás
 egy hibás inkubátor kezelés következtében vesztette el a látását. Zenei érdeklődésére hamar felfigyeltek - tanárai, Becht Erika és Kollár Zsuzsa voltak. Első sikerét 15 évesen, a Tavaszi Fesztiválon aratta, ahol Vásáry Tamás vezényletével adta elő Mozart  A-dúr zongoraversenyét. A művész jelenleg 30 éves és eddig 23 országban koncertezett, de emellett rendszeresen szakít időt jótékonysági rendezvényeken való fellépésekre is.

A mai sajtótájékoztatón részt vett Nemes Zsuzsa, az Önkormányzati Informatikai Központ munkatársa, aki a cég nevében nyújtott át a LÁRKE elnökének egy adománylevelet, mely szerint az ÖIK a civil szervezet beázás miatt tönkrement informatikai rendszerének újjáépítését egy szerver adományozásával támogatja. 

A pénteki rendezvényre jegyek válthatóak elővételben a Tourinform Irodában és a Székesfehérvári Ajándékboltban, a Hiemer-házban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >