Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fontos pontok a Volánnak, verés az Albának Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. december 16.

Image Az elmúlt hétvégén mindössze két fehérvári élcsapat lépett pályára saját bajnokságában, egyik sem hazai közönség előtt. A Volán hokisai a két "Winter Classic"-on 3 pontot szereztek a Városligeti Műjégpályán, az Alba kosarasai pedig megint kikaptak régi mumusok, a Sopron otthonában.

 

A Sapa Fehérvár AV19 a külföldi mintára bevezetett "Téli Klasszikuson", melyet nyitott pályán rendeznek, először pénteken a listavezető Red Bull Salzburgot fogadta és győzte le 6-3-ra, majd vasárnap este 2-0-ás vezetést követően a hosszabbításban kapott ki 3-2-re a címvédő Klagenfurttól, így értékes 2+1 pontot zsákmányolt, amellyel továbbra is az EBEL tabella 9. helyén tanyázik. A két találkozón Banham és Magosi 2-2, Sikorcin, Yellow Horn, Kovács Csaba és Mihály Árpád 1-1 gólt szerzett.

A Volánra ezen a héten is három bajnoki meccs vár: először kedden (12.17) Villachba látogat, szombaton (12.21) 17.30-kor hazai pályán fogadja a Dornbirnt, majd vasárnap ugyanebben az időpontban a Bozent. Mindegyik derbi kétesélyes, benne van a pakliban akár a maximális 6, de a minimális nulla pont lehetősége is, a napi forma és a frissesség dönthet.

Az Alba Fehérvár férfi kosárlabdázói számára vannak hagyományosan nehéz helyszínek, ahol ritkán nyernek, így pl. Körmenden, Szolnokon, Szombathelyen, Kaposváron, Pécsett vagy éppen Pakson, de olyan oroszlánbarlang, mint a soproni, nincs még egy. A hűség városában hosszú évek óta sikertelenek, pedig ott inkább a női csapat hozza az eredményeket, a férfiak sem a bajnokságban, sem a kupában nem értek el számottevő sikereket, mégis az Alba ellen fut a szekerük. Most is futott, s egészen simán 69-56-ra nyertek, mert az Alba sem védekezésben sem támadásban nem nyújtott címvédőhöz méltó produkciót, ennek következtében 12 forduló után 8 győzelemmel és 4 vereséggel a 4. helyen állnak az alapszakasz tabelláján, s ahhoz, hogy a középszakaszban előnyösebb helyzetből folytathassák, a hátralévő mérkőzéseken már nem fér bele több zakó.

Carlos Frade vezetőedző tanítványai legközelebb szerdán az Európa-kupa záró csoportkörében Törökországban a TED Ankara otthonában vizitálnak, majd a bajnokságban jön vasárnap (12.22, 18.00) egy nyíregyházi kiruccanás. Már csak a távolságok, a sok utazás okán sem lesz könnyű mindkettő, mindazonáltal Ankarában igaz bravúr lenne a fehérvári siker, míg a Nyírségben sima papírforma.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >