Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Rekordszámú alkotás érkezett a Vadmadárkórház rajz- és fotópályázatára
Rekordszámú alkotás érkezett a Vadmadárkórház rajz- és fotópályázatára Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. december 16.

Lezárult a Székesfehérvári Vadmadárkórház idei rajz- és fotópályázata. A beérkezett alkotások száma minden várakozást felülmúlt, összesen több mint 2.700 pályaművet küldtek be a gyerekek számos magyarországi és határon túli településről. A díjakat a Madarak Karácsonya című rendezvényen adták át  a Sukorói Általános Iskolában.

 

A Székesfehérvári Vadmadárkórház évek óta minden ősszel meghirdeti a „Madármentés – Lélekmentés” című rajz- és fotópályázatát óvodások, illetve általános- és középiskolások számára több kategóriában. Az elmúlt esztendőkben szépen emelkedett a beküldött pályamunkák száma, tavaly például 800 alkotás érkezett. Idén minden várakozást felülmúlt a gyerekek érdeklődése, különösen örvendetes, hogy Magyarországon kívül Romániából, Szlovákiából és Szerbiából is küldtek pályaműveket. A lenyűgöző alkotásokkal a gyerekek ábrázolták a madarak szeretetét, az állat- és természetvédelem iránti elkötelezettségüket. Kiemelkedő, hogy idén fogyatékkal élő gyermekek is részt vettek a pályázaton igen színvonalas alkotásokkal.

 


 

A Sukorói Általános Iskolában megrendezett „Madarak Karácsonya” című rendezvényen adták át az elismeréseket. Az ünnepségen Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva polgármester köszöntötte a résztvevőket, zenés madárbemutató következett a Bugajakab együttes és a Vadmadárkórház vezetője, dr. Berkényi Tamás állatorvos közreműködésével, majd színielőadással léptek fel a sukorói iskolások. Ezt követően a különféle kategóriák díjazottjai átvették elismeréseiket, megjutalmazták a meghirdetett kategóriák győzteseit és különdíjak átadására is sor került a Vadmadárkórház hű és elkötelezett támogatóinak köszönhetően. Székesfehérvár Megyei Jogú Város különdíját Viza Attila környezetvédelmi tanácsnok nyújtotta át az eseményen.

A győztes pályamunkákat és számos egyéb alkotást kiállítás keretében mutatják be. A rajzokból jövő év elején vándortárlatot szerveznek az ország több településének érintésével.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >