Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Takaró, tartós élelmiszer, gyertya Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. december 19.

Image Több száz takarót, tartós élelmiszert, gyertyákat, gyümölcsöt és vadhúst adtak át ma a Kríziskezelő Központban. Dr. Cser-Palkovics András polgármestertől, Vargha Tamás országgyűlési képviselőtől és Majoros Gábortól, a Vadex Mezőföldi Zrt. vezérigazgatójától vette át az adományokat a központ vezetője, Zsabka Attila.

 

A Kríziskezelő Központ telephelyein, a nappali melegedőkben, az átmeneti szállásokon, valamint a zártkertekben, sátrakban és utcán élők között osztják szét azt a több száz takarót, tartós élelmiszert, gyertyákat, gyümölcsöt, amelyet adományként ma kapott az intézmény.

Székesfehérváron mintegy száznegyvenen zártkerti ingatlanokban, hatvanan sátrakban és mintegy harmincan az utcán töltik majd az ünnepeket. A Kríziskezelő szociális munkatársai igyekeznek behívni őket is a szállóra, de vannak, akik ennek ellenére az utcán maradnak. Nekik segít majd az a több száz takaró, tartós élelmiszer és gyertya, amivel karácsony előtt segít a város.

 

 


 

„Karácsonyhoz közeledve szeretnénk felhívni arra a figyelmet, hogy vannak olyan embertársaink, akik segítségre szorulnak. Ha van lehetőségünk, segítsünk ezekben a napokban, de ugyanúgy fontos lesz ez januárban, februárban is. Azoknak, akik nem mennek be a szállóra, az életben maradást jelentheti a város adománya.” – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Vargha Tamás országgyűlési képviselő gyümölcsöt ajándékozott rászoruló embertársainknak. A segítségnyújtás fontosságára hívta fel a figyelmet és arra, aki teheti, tegyen a bajba jutott emberekért a Kríziskezelő Központon keresztül.

A Vadex Mezőföldi Zrt. közel negyven kilogramm vadhúst ajánlott fel. A feldolgozott és elkészített étel a karácsonyi asztalra kerül a központ telephelyein. Majoros Gábor vezérigazgató azt is elmondta, hogy idén a megyében 2100 m³ szociális tűzifát osztott ki az önkormányzatokon keresztül a társaság, amely erejéhez mérten mindig próbál segíteni a rászorulókon.

Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője elmondta, hogy az adományokat a hideg, téli estéken a teajárattal juttatják el a rászorulókhoz. Felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki segíteni szeretne, meleg téli lábbelivel, használható csizmával, kabáttal, zoknival, sapkával és sállal tud. Ezeket a Sörház téri hajléktalanszállóra bármikor bevihetik az adományozók.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >