Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Véget ért a Média a Tehetségekért díjas Jótékony Ötös Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. december 19.

Image Sikeresen zárult a Jótékonysági Ötös. A NoNém Média június 6-tól december 14-ig tartó akciója során a város sportolóival készítettek interjút. Ennek során a bajnokokvarosa.hu kérésére Székesfehérvár élsportolói meséltek magukról, pályafutásukról, sikeres és sikertelen időszakaikról, mindezt 5 szám adta mezsgyén mozogva. Ezeket a számokat minden héten megjátszották egy lottószelvényen. A játékból, a jótékonysági árverésből és a felajánlásokból befolyt közel háromszázezer forintot ünnepélyes keretek között adták át Kovács Istvánnénak, a Bója SE vezetőjének.

 

A jótékonyság és a szerencse jól megférnek egymás mellett. Többek között ezt is bizonyította az a kezdeményezés, amelyet a NoNém Média csapata hívott életre fél évvel ezelőtt. A bajnokokvarosa.hukérésére Székesfehérvár élsportolói meséltek magukról, pályafutásukról, sikeres és sikertelen időszakaikról. A vendégektől 5 olyan, sportolói karrierjükhöz kötődő számot kértek a szerkesztők, amelyhez pályájuk egy-egy fontos, vidám vagy épp megható pillanata kapcsolódik. Az elhangzó számokhoz tartozó elbeszélések, sztorik, élmények segítettek megismerni az Embert, aki sportolói pályája során oly sok örömet és sikert hozott Fehérvárnak.

Németh Zoltán köszönetet mondott a városnak és mindazoknak, aki támogatták a programot. Mint arról a NoNém Média Kft ügyvezetője, abajnokokvarosa.hu főszerkesztője beszámolt, a 24 sikeres sportoló és a város polgármestere által kiválasztott öt számot egy-egy lottószelvényen játékba küldték. A vendégek közül egyedül Matók Ádámnak volt kettese, ám az összes szelvény nyert, hiszen a NoNém Média az adott hét kettes találatának összegét mindig jóváírta a jótékonysági alapban. Németh Zoltán elmondta: „A lottószelvények kitöltése és a magánszemélyek, vállalkozások felajánlása mellett jótékonysági árverést is rendeztünk, amelyen a Szent István Emlékév érmei, és a Székesfehérvár polgármestere által felajánlott, az Alba Fehérvár bajnokcsapatának dedikált labdája került kikiáltásra.”

A Jótékony Ötös kasszájában végül 291.135 Ft forint gyűlt össze, amelyet eljes egészében a Bója SE-nek ajánlottak fel. Kovács Istvánné, az egyesület elnöke meghatódottan vette át az összeget jelképező csekket. "Mozgássérültek és fogyatékkal élők számára tartunk úszásterápiát Székesfehérváron. Nagyon jókor jött ez az adomány, amelyből az úszáshoz használt eszközeinket újíthatjuk fel és bővíthetjük.”  - mondta az elnök.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok elismerően szólt a kezdeményezésről. „ Számomra nagy öröm volt, hogy a Jótékony Ötös első támogatottja a Bója SE volt. A sérült gyerekekkel foglalkozó egyesület nincs rivaldafényben, pedig mindennap keményen dolgoznak azon a gyerekekkel együtt, hogy eredményeket érjenek el. Az úszás itt nemcsak a sportot, hanem a mozgást, az életet jelenti. A 2013-as Szent István Emlékévben ez a kezdeményezés egy újabb összetartó közösséget teremtett. Megerősítve az egyesület tagjait hitükben és munkájukban.” – tette hozzá a tanácsnok.

A Jótékony Ötös egy nagy elismerést is hozott a műsor készítőinek, a MOL „Új Európa Alapítványának Média a Tehetségekért Díj” pályázatán az MTVA és a HVG zsűrije a legjobbnak járó elismeréssel tüntette ki a honlap jótékonysági akcióját.

A bajnokokvarosa vendégei voltak: Vörös Zsuzsa, olimpiai bajnok öttusázó, Bódi Ferenc, a bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár csapatkapitánya, Sofron István válogatott jégkorongozó,        dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Siti Bea, EHF Kupa győztes kézilabdázó, az FKC és a női kézilabda válogatott edzője, Matók Ádám magyar bajnok raliversenyző, Kovács István, a Videoton FC válogatott labdarúgója, László Réka és László Zsófia Universiade-bronzérmes szinkronúszók,       Babos Rita 22-szeres magyar bajnok atléta, Ocskay Gábor, a SAPA Fehérvár AV 19 szakosztály-igazgatója, Madár Imre, az Alba Regia KSE szakmai igazgatója, Szabó Krisztián nemzetközi sakk nagymester, Tilinger Tamara, a Fehérvár KC kézilabdázója, Kovács Sarolta világ- és Európa-bajnok öttusázó, Nikolics Nemanja, a Videoton FC válogatott labdarúgója, Juhos Levente és Supola Zoltán, a bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár játékosai, Tokaji Viktor, a SAPA Fehérvár AV 19 válogatott jégkorongozója, Nagy Róbert röplabdázó, utánpótlás edző, Rétlaki Gábor, az Alba Shotokan Dojo vezetője, Vaszari Virág, a Fehérvár KC kézilabdázója, Szabó József, a Videoton UEFA Kupa döntős csatára, Kiss Éva, a Fehérvár KC válogatott kézilabdázója, Tóth Norbert, az Alba Fehérvár válogatott kosárlabdázója, Rácz Lajos, világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes birkózó, Barankai Virgínia, magyar bajnok ökölvívó.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >