Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
BEMUTATÓ A KARÁCSONY KÖRNYÉKI TŰZESETEK MEGELŐZÉSÉÉRT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. december 19.

Image Az ünnepek kapcsán a tűzoltók a buszpályaudvar szomszédságában lévő parkolóban bemutatják, hogyan kell a meggyulladt étkezési zsiradékot helyesen eloltani, milyen otthoni módszerek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy ne legyen súlyos égési sérülés és jelentős anyagi kár a tüzes kaland következménye.

 

A kiégett lakás, az odaveszett anyagi javak és megfizethetetlen emlékek nem csak a karácsony ünnepi hangulatát, de emberi sorsokat is derékba törhet. A katasztrófavédelem kiemelkedő feladata a tűzesetek megelőzése, ennek érdekében látványos tűzoltási bemutató lesz Székesfehérváron, a Palotai út 10. szám előtti parkolóban, a Volánbusz pályaudvar közvetlen szomszédságában december 21-én tíz órától.

A rendezvényt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság közösen szervezi, amelybe bevonták a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetséget és Fehérvári Tűzoltó Egyesületet. Elsőként a fehérvári önkéntesek bemutatják, hogyan kell a meggyulladt étkezési zsiradékot helyesen eloltani, milyen otthoni módszerek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy nem legyen súlyos égési sérülés és jelentős anyagi kár a tüzes kaland következménye.

A következő szemléltetés során egy nagyméretű fém konténerben elhelyezett karácsonyfát és átlagos szobai berendezési tárgyakat fognak meggyújtanak, és az úgynevezett teljes lángbaborulás eléréséig hagynak égni, amelyet a tűzoltók természetesen eloltanak.

A kedves érdeklődők a tűz pusztító erején kívül azzal is szembesülhetnek, hogy a gyulladás pillanatától a mindent felemésztő lángtenger kialakulásáig csupán percek telnek el. Ennek ismeretében remélhetőleg minél több állampolgár fog gondoskodni otthona biztonságáról tűzvédelmi szempontból is.

A bemutató ingyenes, minden kedves érdeklődőd szeretettel várnak, továbbá a helyszínen a katasztrófavédelem tisztjeinek lehet tűzvédelmi témakörben kérdéseket feltenni.




Időpont:         2013. december 21. (szombat) 10.00 óra

Helyszín:        Székesfehérvár, Palotai út 10. szám előtti parkoló

 
< Előző   Következő >