Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Székesfehérvári Jótékonysági Estély immár harmadik alkalommal Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2014. január 06.

Image Harmadik alkalommal rendezte meg a Jótékonysági Estélyt Székesfehérvár Önkormányzata. Az évnyitó társasági program közreműködője ezúttal is Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes volt, aki dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel közösen vett részt a hagyomány megteremtésében. A Székesfehérvári Jótékonysági Estélyre jegyet váltó közel százhúsz vendég mecénás is egyben, hiszen a rendezvény jegyár-bevételéből és a borárverésen összegyűlt pénzből két jótékonysági cél megvalósulását is segítette. A fiatal fehérvári zenei tehetségek képzéséhez és az ifj. Ocskay Gábor válogatott jégkorongozó emlékére állítandó szoborhoz járultak hozzá a befolyt felajánlásokkal.

 

Immár hagyományosan az év nyitó társasági eseménye a Székesfehérvári Jótékonysági Estély. A mecenatúra hagyományát újra előtérbe helyező programot immár harmadik alkalommal rendezte meg a város önkormányzata.

 

 


 

Többször elmondtam már, hogy a karácsonyváró időszak hagyományosan színes rendezvényei után egy méltó évkezdő programot szerettünk volna életre hívni. Ez a Székesfehérvári Jótékonysági Estéllyel sikerült is. Köszönöm Miklósa Erika támogatását, amellyel kezdeményezésünk mellé állt és köszönöm a közösségi célok iránt fogékony mecénásoknak, hogy jegyet vásároltak. Különleges időszak volt a székesfehérváriak életében a Szent István Emlékév, melynek fő céljának és eredményének éppen a helyi közösségek megerősödését tekintem. Méltó képviselője a ma esti program annak a szellemiségnek, amelyet ünnepi rendezvényeinkkel is erősíteni szerettünk volna. Kultúra és sport – ezek az idei jótékonysági célok, és ezek azok a területei is az életnek, amelyek nélkül lehet, de nem érdemes élni. Lehet-e nemesebb felajánlás, mint a fiatal művészek segítése?! És ha van valaki, akinek érdemes szobrot állítani Székesfehérváron, hát ő ifj. Ocskay Gábor. Az ő személyisége, fehérvári elkötelezettsége példaértékű és a mai fiataloknak is üzenetet hordoz.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András. A város polgármestere Miklósa Erikának is köszönetet mondott, amiért közösen sikerült hagyományt teremteniük a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyből és megköszönte a közösségi célok iránt fogékony mecénásoknak is, hogy jegyet vásároltak. 

A Jótékonysági Estély háziasszonya már a hagyományteremtő első rendezvényen is Miklósa Erika volt. Idén is a világhírű, Kossuth-díjas operaénekes idén köszöntötte a résztvevőket, hiszen számára kiemelten fontos mások segítése és a megjelölt két jótékonysági cél. Mint elmondta, nagyon örül, hogy jól sikerült a közös kezdeményezés és saját élete példáján mutatta be az idei két támogatott ügy fontosságát. „A sport és a művészet elválaszthatatlan. Saját bőrömön tapasztalom, hogy mennyire fontos ez a két dolog és mennyire összefonódik sokunk mindennapjaiban. A sport az élet nagyon fontos része. Ugyanilyen fontos a személyes példamutatás is. Kezdő művészként - és sportolóként is – számomra az volt a lényeges, hogy legyenek olyan személyek, akik rengeteg pozitív tettel bizonyítják: érdemes jónak lenni és emberként élni, valamint meg is mutatták, hogyan kell ezt tenni.” – osztotta meg a résztvevőkkel Miklósa Erika. Az operaénekes szeretettel emlékezett egykori két felfedezőjére, mentorára, dr. Madai Lillára és Gregor Józsefre, akiknek tanácsai máig élnek benne, „Huszonöt éve vagyok a pályán, éppen ezért a fiatalok számára a saját példámon keresztül szeretnék egy olyan szakmai utat és életvezetést mutatni, amellyel ők is többek lesznek és emberséggel fogják élni életüket és pályájukat.”

 

 


 

Miklósa Erika mutatta be a közönségnek két mentoráltját is. Tandi Flóra idén végez a jogi karon, ám közben az énekesi pályát is komolyan veszi. Hozzá a francia sanzonok világa áll közel. Az elsőként színpadra lépő Szlama László Junior Príma Díjas, népzene szakos egyetemi hallgató pedig több hangszeren játszva a népzene világába kalauzolta a hallgatóságot, segítve gyökereink megismerését. Az estélyen immár „házi-zenekarként” a Cserta Band(a) zenélt. Ez a zenekar az első Jótékonysági Estélyre alakult, ám tagjai azóta is számos közös fellépésen vesznek részt.

A 2014-es jótékonysági program bevételéből két nemes cél megvalósulásához járultak hozzá a résztvevők. Egy részével ahhoz a közadakozáshoz csatlakoztak, amelyet a SAPA Fehérvár AV19 szurkolói kezdeményezésére indítottak el, hogy elkészüljön ifj. Ocskay Gábor, a város egykori válogatott jégkorongozójának egész alakos szobra. Az adományok másik részéből a fiatal fehérvári zenei tehetségeket támogatják.

 


 

 

A vacsorát követően Miklós Csabi vezetésével borárverést tartottak, amelynek 1.850.000 forintos bevétele tovább növeli a jótékonysági célokra fordítható összeget. A program további részében a Cserta Band(a) szórakoztatta a résztvevőket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >