Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Vox Mirabilis Kamarakórus Bécsben és a Salzburgi Dómban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 06.
Immár harmadik alkalommal kapott meghívást a Vox Mirabilis Kamarakórus Ausztriába. A tavalyi nagy sikerű bécsi karácsonyi koncertturné után Salzburgba is meghívták az együttest, ahol a Dómban is felléptek egy rövid műsorral. Néhány perc alatt szép számú közönség gyűlt össze, akik tapssal jutalmazták a magyar kórus bemutatkozását.
 
"Különleges élmény volt a kórustagoknak ebben a csodálatos akusztikában énekelni! " - nyilatkozta honlapunknak Zemlényi Katica, a kórus karnagya, aki elmondta, hogy Prof. Czifra János a salzburgi dóm zeneigazgatója örömmel mutatta be a kórustagoknak az orgonát, ahol Mozart is játszott, a próbatermet, és a gyönyörű sekrestyét, amit csak ritka alkalmakkor nyitnak ki a nagyközönségnek.
 

 
A zeneigazgató úr meghívta a kamarakórust egy bemutatkozó koncertre, amire várhatóan 2014-ben kerül sor. A salzburgi magyarok karácsonyi ünnepségén is énekeltek az Orsolyita templomban. A magyar kórusművek hallatán könnyes szemekkel mondtak köszönetet a kórusnak, és meghívták őket egy következő alkalomra is.
 
A Vox Mirabilis Kamarakórus különleges műsorral készült az ausztriai hangversenyekre, meghitt karácsonyi művek csendültek fel előadásukban, sőt ősbemutatóval is kedveskedtek a közönségnek. A három napos ausztriai program utolsó napján Bécsben két helyszínen léptek fel, ahol ráadással zárták az éneklést.
 

 
"Mind az osztrák közönség, mind a magyarok vastapssal jutalmazták a kamarakórus hangversenyét. Jövőre is visszavárnak minket. Kell ennél nagyobb siker? "- mondta Zemlényi Katica.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >