Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow ISMÉT LESZ KOR-TÁRS NYUGDÍJAS KI-MIT-TUD
ISMÉT LESZ KOR-TÁRS NYUGDÍJAS KI-MIT-TUD Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 06.

Image Ismét, immár 21. alkalommal rendezi meg a Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud-ot A Szabadművelődés Háza. A Fejér megyében élő nyugdíjasok két kategóriában nevezhetnek, megmérettethetik magukat az előadóművészet, illetve a képző-, ipar- és népművészet területén. A jelentkezéseket február 7-ig fogadják.

 
A több mint két évtizedes múltra visszatekintő Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud? iránt minden évben igen nagy az érdeklődés.
 
A 2014. évi találkozóra is várják azokat az öregségi- és rokkantnyugdíjasokat, valamint nyugdíjas klubokat, akik, illetve amelyek szívesen bemutatnák műsorszámaikat, alkotásaikat az előadó-művészet, valamint képző-, ipar- és népművészet bármely ágában.
 
Az előadó-művészeti kategóriában bármely zenei műfajt képviselő énekes és hangszeres produkcióval, vers- és prózamondással, színjátékkal, tánccal és általában minden színpadon előadható műsorszámmal lehet nevezni. Az egyéni produkciók hossza nem haladhatja meg az 5 percet.
 
A csoportos fellépéseknél az együttes létszáma 25 fő, az előadás időtartama legfeljebb 8 perc lehet. A szereplők olyan műsorszámmal jelentkezhetnek, melyet korábban még nem adtak elő A Szabadművelődés Háza által rendezett Ki-Mit-Tud?-on. A bemutatókat február 23-án, március 1-jén és március 8-án tartják az intézményben, illetve a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola aulájában, ezt követően kerül sor a döntőre.
 
A képző-, ipar- és népművészeti kategóriákban a korábbi években még nem nevezett alkotással lehet jelentkezni. Legfeljebb két pályaművet lehet beküldeni, viszont a szervezők kérik, hogy gobelin technikával készült munkákkal ne pályázzanak a nyugdíjasok. A kitöltött jelentkezési lapot ebben a kategóriában is február 7-ig szükséges beküldeni.
 
A kiállításra szánt tárgyakat február 17-én, hétfőn és 18-án, kedden, 9 órától 15 óráig várjuk A Szabadművelődés Házában. A beküldött pályaműveket szakmai zsűri bírálja el február 20-án, majd február 23-án, vasárnap 10.00 órakor kerül sor a kiállítás megnyitójára és a díjak átadására A Szabadművelődés Házában.
 
A rendezvénnyel kapcsolatban a szervezők adnak bővebb tájékoztatást, valamint további részletek olvashatóak a www.aszmh.hu portálon. A jelentkezési lap ugyancsak a honlapról tölthető le, és beszerezhető A Szabadművelődés Háza portáján is.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >