Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az új év első székesfehérvári babáját köszöntötte a polgármester
Az új év első székesfehérvári babáját köszöntötte a polgármester Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. január 06.
Az új esztendő első székesfehérvári kisbabájánál és édesanyjánál tett látogatást a város polgármestere a Szent György Kórházban. A kis Áron január elsején, nem sokkal déli 12 óra előtt született. Székesfehérvár Önkormányzata egy 200.000 forint értékű babakötvénnyel ajándékozza meg őt, anyukája pedig egy ajándékcsomagot vett át dr. Cser-Palkovics Andrástól.

 

Böjtös Áron érkezését nagy izgalom és várakozás előzte meg, hiszen születését december 24-re prognosztizálták. Ő azonban másképp „döntött”, hiszen kis késedelemmel, január 1-jén, 11 óra 31 perckor, császármetszéssel született meg 3.330 grammal és 52 centiméterrel, családjának első gyermekeként. Az év első székesfehérvári kisbabája és édesanyja, Kuti Edina is jól van, mindketten egészségesek, és vasárnap vagy hétfőn mehetnek haza.

 

 


 



A hagyományokhoz hűen Székesfehérvár polgármestere látogatást tett a Fejér Megyei Szent György Egyetemi és Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályán. Dr. Cser-Palkovics András ajándékcsomagot nyújtott át Áron édesanyjának, és örömmel közölte, hogy a város hamarosan egy 200.000 forint értékű babakötvénnyel ajándékozza meg a kisgyermeket. Áron 18 éves korában rendelkezhet majd az összeggel, amely várhatóan komoly segítséget fog nyújtani a nagybetűs élet elkezdéséhez.

 

Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta: látogatásával nemcsak az első kisbabát és családját kívánta köszönteni, hanem minden olyan gyermeket, aki az új évben születik fehérvári polgárként. A tiszteletadás és köszönetnyilvánítás szól a kismamákat és babáikat gondozó valamennyi kórházi dolgozónak, kiváltképp azoknak, akik komoly és felelősségteljes munkával töltötték az ünnepeket.   

 

 


 



Böjtös Áronon kívül további két kisbaba született január 1-jén a fehérvári kórházban, ahol egyébként összesen 2.435 gyermek látta meg a napvilágot a 2013-as esztendőben.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >