Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow SZABAD JÁTÉKSZÍN FEHÉRVÁR BELVÁROSÁBAN
SZABAD JÁTÉKSZÍN FEHÉRVÁR BELVÁROSÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 06.

Image Január közepétől a Fő utcán a Mátyás szoborral szemben, magyar és idegen nyelvű kamaraszínházi előadásokkal, bábszínházzal, dia és filmvetítésekkel, audio-vizuális estekkel, interaktív családi foglalkozásokkal, gyermekfoglalkozásokkal, hangszerbemutatóval egybekötött zenés programokkal, és kortárs képzőművészeti kulisszatitkokkal várják a művészet barátokat.

 
Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával januárban - kísérleti jelleggel - új kulturális centrum nyílik majd Fehérváron, a Mátyás király szoborral szemben, a Basa utca 1-ben. A szemfüles tekintetek már megfigyelhették, a Fő utcai üzlethelyiség kirakatain belesve, már napok óta takarítás, rendezkedés zajlik a Basa utca 1. szám alatt.
 
Januártól a korábbi bank épületében multikulturális programokat szerveznek majd a város kortárs művészeti alkotói, nemzetiségi és külföldi kapcsolatokkal rendelkező civil szervezetei és hagyományőrző csoportjai. A tervek szerint az „Igéző” névre keresztelt kultúr-sarok lesz a Szabad Színház és velük karöltve a kortárs képzőművészeti, táncművészeti és hagyományőrző társulatok eddig még nem látott programjainak interaktív bemutató tere.
 

 
Január közepétől egyebek mellett magyar és idegen nyelvű kamaraszínházi előadásokkal, bábszínházzal, dia és filmvetítésekkel, audio-vizuális estekkel, interaktív családi foglalkozásokkal, gyermekfoglalkozásokkal, hangszerbemutatóval egybekötött zenés programokkal, és kortárs képzőművészeti kulisszatitkokkal várják a művészet barátokat. Lesznek továbbá interaktív történelemórák, hagyományőrző bemutatók és multikulturális hagyományünnepek is.
 
A nyitó eseményre az első multikulturális hagyományünnep, Vízkereszt, (Háromkirályok ünnepe) ad majd alkalmat, melyen többek között a Három királyokkal is találkozhatnak majd a gyerekek.
 
Fehérváron régóta mutatkozott az igény egy, ilyen alternatív művészeti műhelyre, amely nemcsak a városlakók, de az idegen nyelvű látogatók, külföldi cégeknél dolgozók, nyelveket tanuló diákok, és turisták előtt is „láthatóvá” teszi az itt élő alkotókat, alkalmat nyújt a velük való eszmecserére, színesítve a városunkról alkotott kortárs kulturális arculatot.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >