Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Befejeződött három öreghegyi utca felújítása
Befejeződött három öreghegyi utca felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. január 14.

Image Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Östör Annamária önkormányzati képviselő részvételével szerveztek bejárást azokban az utcákban, melyeket az elmúlt hónapokban újítottak fel a Saára Gyula-program keretében Öreghegyen. A csaknem 50 millió forintos beruházás érintette a Kriványi, a Tarnócai és a Rózsahegyi utcákat, ahol rendbe tették a burkolatot és javították, illetve részlegesen megoldották a vízelvezetést. Az útfelújítási program városszerte folytatódik 2014-ben is.

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata nagyszabású útfelújítási programot indított 2013-14-ben. Összesen 635 millió forint értékű beruházás valósul meg a Saára Gyula-program keretében, a város saját finanszírozásában, köszönhetően az ésszerű, takarékos gazdálkodásnak és az adósságkonszolidációnak. A Kriványi, a Tarnócai és a Rózsahegyi utcákat érintő felújítás tavaly ősszel kezdődött, és decemberben fejeződött be a lakók nagy megelégedésére, akik már évtizedek óta vártak erre. A Kriványi utcában 255 méter hosszban 2,5 méter szélességben, a Tarnócaiban 600 méter hosszban 3 méter szélességben, míg a Rózsahegyiben 630 méter hosszban átlagosan 3,5 méter szélességben történt meg a burkolat felújítása. Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője a bejáráson elmondta: a burkolat kopórétegét a jelenlegi nyomvonalon, eredeti szélességben újították fel, kiegyenlítették a szintkülönbségeket, és javítottak a vízelvezetésen is, így a felszíni csapadékvíz nem áll meg az utakon, illetve az utak mellett.  Mindhárom utcában székesfehérvári cégek végezték a munkálatokat, melyek összköltsége a tervezéssel együtt csaknem 50 millió forint.
 

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és Öreghegy önkormányzati képviselője, Östör Annamária  ma helyszíni bejáráson tekintették meg az utcákat, és konzultáltak a helyi lakókkal a munkálatokról. A polgármester hangsúlyozta: „Az Öreghegyen is számos olyan utca van, melyekben nagyon nehezen lehet közlekedni, ezek közé tartozott a most felújított három utca is. Az egyszerűsített technológiával igyekeztünk olyanná tenni a burkolatot, hogy jelentősen javuljon a lakók életminősége. A Saára Gyula-program folytatódni fog 2014-ben is, és terveink szerint a februárban elfogadandó új költségvetésben is minimálisan 200 millió forintot különítünk el a programra, további utak felújítására, és ahol lehetséges, járdák, illetve parkolók kialakítására.” Dr. Cser-Palkovics András kiemelte: az új büdzsé számos egyéb útfejlesztést is tartalmaz majd, hiszen az önkormányzatnak az a célja, hogy a jelenlegi ütemezésben, három-négy éven belül látványosan és jelentősen javítson a városi közutak állapotán. Az is fontos, hogy a megfelelő karbantartással vigyázzanak a felújított utak állapotára. Székesfehérvár polgármestere a bejáráson köszönetet mondott a lakóknak. „Az útfelújítás együtt jár bizonyos kellemetlenségekkel, ezért köszönetünket fejezzük ki a lakók türelméért. Azt is köszönjük, ha felvetik az esetleges hiányosságokat, melyeket később a szakemberek orvosolni tudnak. Bízom benne, hogy összességében mindenki örül a végeredménynek.” 
 
 

Östör Annamária a bejáráson elmondta: „Öreghegyi képviselőként nagyon örülök annak, hogy végre sor került a három utca felújítására. Az itt élők harminc éve hallgatják, hogy majd a csatornázás után elvégzik a rekonstrukciós munkálatokat.  A csatornázás végre elkészült, és elkezdődhetett azoknak az utcáknak a felújítása, melyekhez évtizedek óta nem nyúlt senki.”Östör Annamária bízik abban, hogy a program folytatódik, hiszen számos utcában szükség lenne a burkolat cseréjére, és több helyen járda kialakítására.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >