Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Képzőművészeti pályázat a magyar-lengyel barátságról Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. január 17.
A magyar és a lengyel nép között évszázadok óta fennálló, ma is élő jó viszony erősítése céljából képzőművészeti pályázatot hirdetett középiskolásoknak Székesfehérvár, és lengyel testvérvárosa, Opole önkormányzata, valamint Fejér megye és Opole vajdaság Közgyűlése. A magyar pályamunkákat február 15-ig lehet benyújtani Székesfehérváron, a Városházán vagy a Megyeházán.

 

A Magyar-Lengyel Barátság Napját március 23-án ünneplik 2007 óta.  Az alkalom tiszteletére hirdették meg a képzőművészeti pályázatot, melynek keretében a Székesfehérváron és Opoléban, illetve Fejér megyében és Opole vajdaság területén működő középiskolák diákjai különféle alkotásokon keresztül mutathatják be a két nemzet barátságával kapcsolatos tudásukat és élményeiket. Lehet pályázni rajzokkal, festményekkel, kisplasztikákkal és fotókkal is. A magyar alkotásokat Székesfehérváron, a Városház tér 1. szám alatti Városházán, vagy a Szent István tér 9. szám alatti Megyeházán lehet benyújtani 2014. február 15-ig. A pályamunkákhoz szükséges mellékelni az alkotó és iskolája nevét, a diák életkorát, telefonszámát és e-mail címét.  

A beérkezett alkotásokat szakmai és közéleti személyiségekből álló zsűri bírálja el. Érdemes pályázni, hiszen az 1-3. helyezettek meghívást kapnak Opoléba, a 2015. évi Magyar-Lengyel Barátság Napja rendezvényeire. A pályamunkákat a székesfehérvári Városházán is bemutatják egy kiállítás keretében.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >