Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow ADÓSSÁGKONSZOLIDÁCIÓRÓL ÉS A FŰTŐERŐMŰRŐL IS TÁRGYALTak
ADÓSSÁGKONSZOLIDÁCIÓRÓL ÉS A FŰTŐERŐMŰRŐL IS TÁRGYALTak Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2014. január 17.

Image Ma délelőtt idei első ülését tartotta Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése. A képviselők döntöttek arról, hogy aláírhatja a szerződést a város a Fűtőerőmű egyes vagyonelemeinek visszavásárlásáról és tárgyaltak az adósságkonszolidációról is, amelynek keretében a város fennmaradó, mintegy 4,7 milliárd forintos adósságát is átvállalja az állam. A Sóstói Stadion fejlesztésével kapcsolatban arról nyilatkozott az önkormányzat, hogy annak sportcélú fenntartását, üzemeltetését tizenöt évig biztosítja.

 
-----A nyílt napirendek közül elsőként a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. vagyonának megvásárlásával kapcsolatos javaslatról tárgyaltak a képviselők. A képviselők döntésével minden adminisztratív akadály elhárult azelől, hogy a Fűtőerőmű egyes vagyonelemeit visszavásárolja a város. az erről szóló szerződést még ma aláírják és erről tájékoztatják a Fűtőerőmű dolgozóit is. dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a város mintegy 2,7 milliárd forint értékben vásárolja vissza a vagyonelemeket, az összeget 60 napon belül egyenlíti ki. A vagyonelemek visszavásárlását követően ezeket a Széphő Zrt.-nek adja bérbe a város, így megvalósulhat, hogy egy cégnél lesz a hőtermelés és a hőelosztás.
 

 
-----Ezt követően adósságkonszolidációval kapcsolatos intézkedés megtételére hangzott el javaslat. Az állam 2014. február 28. napjáig vállalja át a város 2013. december 31-én fennálló összegű adósságelemeit és ezen adósságelemek járulékainak összegét, Korábban az állam a város adósságállományának 70 %-át vállalta át, most a maradék 30%-tól, mintegy 4,7 milliárd forintos adósságtehertől szabadul meg Székesfehérvár. Az államháztartásért felelős miniszter az Államadósság Kezelő Központ Zrt. útján legkésőbb 2014. február 28. napjáig megállapodást köt az érintett önkormányzatokkal és annak hitelezőivel.
 

 
-----Javaslat hangzott el a Sóstói Stadionnal kapcsolatos intézkedések megtételére is. Az önkormányzatnak egyebek mellett nyilatkoznia kellett arról, hogy a kormányzati támogatásból létrehozásra kerülő létesítmény sportcélú fenntartását, üzemeltetését tizenöt évig biztosítja. A kormány idén mintegy négymilliárd-ötszázmillió forint forrást biztosít a 9 milliárd forintos beruházáshoz. A napirend kapcsán Márton Roland képviselő elmondta, hogy a szocialista frakció nem támogatja a stadionberuházást, mert nem ért egyet annak volumenével. dr. Cser-Palkovics András polgármester arra emlékeztette a képviselőt, hogy 2013 augusztusában a kihelyezett kormányülésen mintegy 30 milliárd forint beruházásról döntött a kormány Székesfehérvár javára, ezen beruházásokat ezt követően egységesen támogatta a képviselőtestület.
 

 
-----A közgyűlésen javaslat hangzott el az önkormányzat tulajdonában lévő lakásokkal és nem lakás céljára szolgáló helyiségekkel kapcsolatos intézkedések megtételér, majd a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló önkormányzati rendelet rendelkezéseit helyezték hatályon kívül a képviselők a szociális temetésekkel összefüggésben. A képviselők önkormányzati tulajdonú ingatlanok térítésmentes igénybevételének lehetőségét is biztosították a közgyűlésen, a Táncművészet világnapjához kapcsolódóan a Vörösmarty Színházban rendeznek ünnepséget, a Vizivárosi Lakótelepi Sport Egyesület pedig február 22-én és 23-án rendezi meg a Kaszás Gábor teremlabdarúgó emléktornát az önkormányzat tulajdonában álló KÖFÉM Sportcsarnokban térítésmentesen.
 

 
-----A nyílt napirendi pontok tárgyalását követően Dr. Horváth Miklósné, a Fidesz frakció vezetője kért tájékoztatást Dr. Bóka Viktor jegyzőtől a közterület-felügyeletet érintő vizsgálatról. Székesfehérvár jegyzője elmondta, hogy névtelen feljelentésben hivatali visszaéléssel vádolták meg a közterület-felügyeletet. Ennek kapcsán a rendőrség közel egy évig nyomozott, 70 iratot kértek be a Városházáról. Az alapos vizsgálat megállapította, hogy nem történt bűncselekmény, a közterület-felügyelet pedig jogszerűen működik.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >