Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ismét működik a szájsebészet a fehérvári kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. január 22.

Image Újraindult a szájsebészeti járóbeteg ellátás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. A szakrendelés több mint egy évig szünetelt, majd az intézmény és Székesfehérvár Önkormányzata közösen keresték meg a megoldást. A város idei költségvetésében tízmillió forintot különítenek el a szájsebészet működtetésére, valamint az adósságkonszolidáció és a teljesítményvolumen-korlát emelése is nagymértékben hozzájárult a szakellátás újraindításához.

 


„Orvosként is nagy örömömre szolgál, hogy a szájsebészeti járóbeteg ellátásban 2012. decembere óta fennálló hiány megszűnt, és ismét menedzselni tudjuk a rendelés működtetését.”
 – jelentette be Dr. Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója. Elmondta: sajnos a fehérvári kórházat ezen a területen elérte a humánerőforrás-hiány, ezért kényszerültek a szakrendelés átmeneti szüneteltetésére, ez idő alatt a betegeket a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban látták el. A főigazgató hangsúlyozta: „Ez nem egyedi jelenség az országban, a megoldás viszont annál inkább az, hiszen Székesfehérvár Önkormányzatával karöltve, közösen találtuk meg a megoldást. Január közepe óta keddi és pénteki napokon ismét működik a járóbeteg szájsebészeti ellátás, később azonban bővítjük a rendelési időt. A komolyabb altatást igénylő, traumás szájsebészeti fekvőbeteg ellátás és a műtéttan eddig is folyamatosan működött, és működik a továbbiakban is.” A főigazgató köszönetet mondott a kórház és önkormányzat közötti, példaértékű, országosan is egyedülálló összefogásért, melynek köszönhetően minden területen működik ambuláns és fekvőbeteg ellátás a Szent György Kórházban.

„A szájsebészeti ellátás újraindításához nagyban hozzájárult az egészségügyi intézményeket érintő kormányzati adósságkonszolidáció program, melynek keretében a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kiemelt mértékű, kétmilliárd forintos támogatást kapott tavaly év végén. Egy idei döntés nyomán több, mint öt százalékkal emelték a teljesítményvolumen-korlátot, ami egy újabb fontos lépés volt a kórház finanszírozásának rendezéséhez, és a szakellátás ismételt beindításához.”
 – emelte ki a sajtótájékoztatón Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő.

 

 

 

 

Természetes volt, hogy a szájsebészeti szakellátás rendezését Székesfehérvár Önkormányzata is segíti. A városi adósságkonszolidációból felszabaduló források egy részét az egészségügyre, egészségügyi fejlesztésekre fordítják. – közölte dr. Cser-Palkovics András polgármester.  Mint mondta: „Az önkormányzat nem fenntartója a kórháznak, mégis szeretnénk megteremetni a hagyományát annak, hogy lehetőségeinkhez mérten támogatjuk a város egyik legjelentősebb intézményét, az itt zajló fejlesztéseket, illetve kiemelten fontos ellátásokat. A 2014-es városi költségvetést úgy terjesztjük be, hogy abban tízmillió forintot különítünk el a szájsebészeti ellátás újraindítására. Így aki február 14-én megszavazza a költségvetést, az tesz azért, hogy újra legyen szájsebészeti járóbeteg rendelés Székesfehérváron.” 

A szájsebészeti járóbeteg ellátás szüneteltetése miatt a székesfehérváriak számos kérelemmel fordultak Östör Annamáriaegészségügyi és spottanácsnokhoz, aki a sajtótájékoztatón örömét fejezte ki a rendelés ismételt beindításával kapcsolatban. Kiemelte:„A fogászat fontos része, alapja az egészségünknek. Székesfehérváron ma már minden feltétel adott ahhoz, hogy a betegek teljes körű, magas színvonalú ellátást kapjanak.” 
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >