Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Más nevén élt évek óta Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 24.

Image Csalással és közokirat-hamisítással gyanúsítják az 51 éves kiskunhalasi férfit a dunaújvárosi nyomozók.

 

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon 2013 novemberében tett feljelentést egy rácalmási férfi arról, hogy nevével és adataival valaki visszaélt, és így egy Pest megyei takarékszövetkezetben még 2009-ben félmillió forint hitelt vett fel, melyet nem fizetett és ezért végrehajtási eljárás indult a sértett ellen, majd 2013. áprilisában rácalmási házára végrehajtási jogot is bejegyeztek. 

 

A dunaújvárosi nyomozóknak a büntetőeljárás megindítását követően sikerült beazonosítani az elkövető személyét. Kiderült, hogy a sértett évekkel ezelőtt Rácalmáson együtt dolgozott N. Sándor 51 éves akkor budapesti lakossal, aki megszerezte személyes adatait, majd több alkalommal - utoljára 2009 augusztusában - személyi igazolványt állíttatott ki saját fényképével a sértett nevére.

 

A dunaújvárosi rendőrök felvették a kapcsolatot kiskunhalasi kollégáikkal, akik a férfit 2014. január 21-én kiskunhalasi munkahelyén elfogták. N. Sándor először szintén a rácalmási férfi nevére kiállított személyi igazolvánnyal akarta magát igazolni a rendőröknek. Később azonban bediktálta saját adatait. A dunaújvárosi nyomozók megkeresése alapján csalás vétség és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A férfi ellen elfogásakor ügyészség és bíróság által kiadott elfogatóparancs is érvényben volt hamis vád bűntett és közokirat-hamisítás bűntett miatt.

 

A kiskunhalasi nyomozók N. Sándort, kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették.

 

 
< Előző   Következő >