Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nyert az Alba, az FKC és a Volán is
Nyert az Alba, az FKC és a Volán is Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. január 27.

Image Meglehetősen sikeres hétvégén vannak túl a különféle bajnokságokban a székesfehérvári élcsapatok: nyert az Alba férfi kosárlabda gárdája, az FKC női kézilabda együttese és -kétszer is- a Sapa jégkorong alakulata. A képet a Videoton focistáinak marbellai zakója árnyalja némileg, de az ukrán Dnipro elleni 4-0-ás vereség felkészülési mérkőzésen még talán elfér a sok siker mellett.

 

Némileg kiköszörülte a múlt heti Falcótól elszenvedett hazai vereség okozta csorbát az Alba kosárlabda csapata az NB I-ben. A fehérvári csapat a kiváló erőkből állóFORTRESS Jászberény otthonában diadalmaskodtak kiélezett végjátékban 69-62-re, s mivel a KTE kikapott, megelőzve riválisát felléppett az alapszakasz tabellájának 2. helyére. Az Alba számára nem jött rosszul a listaelső Paksi Atom pécsi zakója sem.

A találkozó végig kiélezett volt, egyik csapat sem tudta ráerőltetni akaratát a másikra, s kifejezetten az döntött, ami a közelmúltban kétszer is a vesztét okozta az Albának: a higgadt végjáték, ami most jól sikerült. A hazaiak 62-65-nél többször is rontottak támadásban, miközben a fehérváriak jól büntetőztek, ami fontos sikert eredményezett.

Több meglepő eredmény is született a 18. fordulóban, a Kecskemét mellett kikapott a listavezető Paks is: Körmend-KTE 66-57, PVSK-Atomerőmű 97-83, Nyíregyháza-ZTE 85-79, Kaposvár-Szeged 97-94 (hosszabbítást követően).

A papírformának megfelelően sima győzelmet aratott az Eszterházy KFSC-Globál Safe csapata ellen az FKC a női kézilabda NB I 17. fordulójában. A fehérvári hölgyek 23-10-es félidő után 39-21-re nyertek, az egrieknek egy pillanatig sem volt esélyük a pontszerzésre. Pal Oldrup Jensen vezetőedző együttese a 6. helyen áll a tabellán, de csak egy igazán jól sikerült hajrával érhet oda a nemzetközi szereplést jelentő első 5 hely valamelyikére.

A pont nélkül álló vendégek bő 10 percig, 8-6-ig tartották magukat, aztán szépen, erőlködés nélkül felőrölte őket az FKC, amely nem állt messze a 20 gólos különbségtől, de végül "csak" 18 lett közte a végére. A hazaiaknál Tilinger ismét eredményesen termelt, 7 góllal zárt. Mellette a 8-ig jutó Azari és az egyaránt 5-5 találatot jegyző Herr Anita és Horváth Bernadett teljesítménye emelhető még ki.

A folytatásban először jön a Vác elleni magyar csata az EHF-kupában február elsején (16 óra Köfém sportcsarnok) és 8-án (Vác 16.00), majd február 14-én a bajnokságban érkezik a Veszprém Fehérvárra. Egyik csata sem lesz éppen sétagalopp, de nem teljesíthetetlen cél a továbbjutás az európai porondon és a győzelem az NB I-es meccsen.

A középszakasz első három összecsapását megnyerte a Sapa Fehérvár AV19, nem csoda, hogy a szurkolók fokozott érdeklődéssel várták vasárnap este az Innsbruck elleni hazai meccset az EBEL-ben. A lendületben lévő hokisok jó úton haladnak a rájátszás felé, ugyanis 5-0-ra kiütötték a tiroli alakulatot. Kiváltképp a második harmadban sziporkáztak Banhamék, amikor 13 perc alatt 4 gólt rámoltak be a Sógorok kapujába, megerősítve vezető helyüket az alsóházban. A hazai találatokon Sarauer, Tokaji, Yellow Horn, Naglich és Kovács osztozott.

A Volán támadott többet az elején, a 3. percben emberelőnybe is került, de ezt még nem tudta kihasználni, nem úgy a másodikat: a 17. minutumban Shane Sims egy perce ült a büntetőpadon, amikor Yellow Horn és Sertich asszisztálása mellett Sarauer előnyhöz juttatta csapatát.

A második játékrész remekül kezdődött a Sapa szempontjából, ugyanis 20 másodperc telt el a kezdés után, amikor Kovács Csaba átadását Tokaji váltotta gólra, majd nem sokkal később Naglich közreműködésével Yellow Horn is betalált! A henger itt sem állt meg, a 33. és 34. percben Mössmer kiállítása után gyorsan Kovács és Sertich is bevette az ex-Volános Munro ketrecét, fölényessé téve a különbséget, 5-0! Ebben a szakaszban a hazai lavina elsöpörte a tiroliakat, eldöntve a legfontosabb kérdést: ki is nyeri ezt a meccset?

A záró harmad elején rögtön megkapta az esélyt a szépítésre az osztrák csapat, mivel gyorsan egymás után kisbüntetést kapott Naglich és Bank is, így majdnem 2 percig kettős előnyben hokizhatott, de ezt sem tudták kihasználni. Ekkor egyébként már nem Munro állt az Innsbruck ketrece előtt, Machreich váltotta a szünetben.

A hajrába már nem változott az eredmény, a fehérvári gárda nem erőltette már a további gólokat, az osztrákok pedig nem tudtak szépíteni sem, tovább javítva Hetényi eddig is parádés statisztikáját. A válogatott hálóőr továbbra is vezeti az EBEL posztonkénti rangsorát a kapusoknál.

A Sapa legközelebb csütörtökön (01.30-án) 19.15-kor azzal a Ljubljanával meccsel -ugyancsak hazai pályán- amely alig szerzett pontot az alapszakaszban, de a Volánt háromszor is megverte, ráadásul most jó formában van, két találkozót nyert egymás után, ami eddig még nem sikerült neki ebben az idényben. Amennyiben a fehérvári egylet ezt a rangadót is sikerrel veszi, nagyon közel kerül a negyeddöntős szerepléshez.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >