Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow TARTÓS ÉLELMISZERT KÜLDÖTT SZÉKESFEHÉRVÁR A BUDAPEST-BAMAKO RÉSZTVEVŐIVEL
TARTÓS ÉLELMISZERT KÜLDÖTT SZÉKESFEHÉRVÁR A BUDAPEST-BAMAKO RÉSZTVEVŐIVEL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 27.

Image A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala és a 3. Katonai Igazgatási Központ is gyűjtött adományokat.

 

Budapestről Fehérvárra érkezett a Budapest-Bamako Jótékonysági Futamának néhány résztvevője. A Vörösmarty Színház előtti téren a fehérvári Csukás Tamás és csapata a jótékony célra felajánlott gyermekruhákat és tartós élelmiszert pakolták be a lakóautóba. A hatfős társaságra több mint 8000 kilométeres utazás vár, melynek végén a tervek szerint, február 15-én érkezhetnek haza.
 
A székesfehérvári Csukás Tamás és hatfős csapata útnak indult a több mint 8000 kilométeres Budapest-Bamako- rali Jótékonysági Futamára. A túra első állomásaként Székesfehérváron álltak meg, ahol a rászorulóknak gyűjtött ajándékokat és tartós élelmiszereket pakolták be a lakóautóba. „Először Spanyolországon keresztül utazunk Gibraltárra, ahonnan komppal kelünk át Afrikába. Ez 3200 kilométernek felel meg, onnan még további 5000 kilométer vár ránk. A befutó Gambia fővárosában lesz, február 9-én. Mi azonban még maradunk egy hetet, hiszen visszamegyünk Szenegál fővárosába, Dakarba. Terveink szerint február 15-én érkezünk haza. A rászorulóknak rengeteg ajándékot viszünk, többek között három darab kerekesszéket, gyógyszereket, valamint Székesfehérvár városának ajándékát” – közölte a legfontosabb tudnivalókat Csukás Tamás.
 
A Budapest- Bamako-raliverseny egyik célja a karitatív tevékenység. Székesfehérvár Önkormányzata, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala és a 3. Katonai Igazgatási Központ kollégái is gyűjtöttek adományokat. A Katonai Igazgatási Központ és a Járási Hivatal munkatársai új és használt ruhákat gyűjtöttek, az Önkormányzat pedig tartós élelmiszercsomagokat készített. „Úgy gondolom, hogy az a hozzáállás, amit az egy éve működő Székesfehérvári Járási Hivatal munkatársai tanúsítottak ebben a kezdeményezésben az példaértékű volt. Nagyon örültem, mert sorban hozták be az afrikai gyermekeknek gyűjtött ruhákat a kollégáim. Nagyon drukkolunk Csukás Tamásnak és csapatának, hogy célba érjenek, és át tudják adni az ajándékokat, melyeket nagy szeretettel küldünk, innen Székesfehérvárról” – mondta Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője.
 
Az eseményen Tóth Csaba alezredes, az MH 3. Katonai Igazgatási Központjának parancsnoka, továbbá Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka is részt vett. „Székesfehérvár tartós élelmiszer adományt küldött a rászorulóknak. Nekünk, innen nagyon nehéz elképzelni a világ egyik legszegényebb országát. Éppen ezért megkértük a résztvevőket, hogy készítsenek fotókat arról, hogy hova jutnak el ezek az adományok. Ez az adományozás egy nagy vállalkozás, amellyel Székesfehérvár jó hírét vihetjük a világban” – mondta Östör Annamária.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >