Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
FENNÁLLÁSÁNAK 20. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPELTE A SZÉKESFEHÉRVÁRI NYUGDÍJASOK EGYESÜLETE Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. január 30.

Image Megtelt vendégekkel a Hiemer-ház házasságkötő terme, ahol fennállásának 20. évfordulója alkalmából szervezett ünnepséget ma délelőtt a Székesfehérvári Nyugdíjasok Egyesülete. A résztvevőket dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntötte, a fellépők pedig nótaszóval, az alkalomhoz illő versekkel és meglepetés műsorral készültek a jubileum tiszteletére.

 

A Székesfehérvári Nyugdíjasok Egyesülete 1994 óta működik. Tevékenységi körébe tartozik az érdekvédelem, az érdekképviselet, a szociális és jogi tanácsadás, illetve különböző kulturális és szórakoztató rendezvények, különféle témájú felvilágosító programok szervezése. Az ingyenes szociális és jogi segítségnyújtást nem csak a nyugdíjasok vehetik igénybe, hiszen a szervezet nyitottan működik, és számos alkalommal fogadja például nagycsaládosok kéréseit, kérdéseit is. Az egyesületnek - amely térítésmentesen, önkéntes alapon végzi munkáját - jelenleg 68 tagja van, de szeretné felkarolni a most nyugdíjba vonuló szépkorúakat, illetve felvenné a kapcsolatot határon túli szervezetekkel is.
 

 
A 20 éves jubileum alkalmából szervezett ünnepségen elsőként Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a Hiemer-ház házasságkötő termében összegyűlt vendégeket. Dr. Cser-Palkovics András elmondta: „Székesfehérvár városa és önkormányzati képviselői nevében köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik elkötelezettek voltak, közösséget hoztak létre, és a közösségben elvégzett munkájukon keresztül a város egészét szolgálták. Lehetőséget és keretet biztosítottak ahhoz, hogy akinek van kedve bekapcsolódni egy civil szervezet tevékenységébe, kimozdulna az otthona falai közül, a szürke hétköznapokból, és szeretne barátokra találni, az megtehesse ezt. Ez a tevékenység nagyon nagy érték és öröm Székesfehérvár számára. Az önkormányzatnak az a feladata, hogy lehetőségeihez mérten támogassa ezt a munkát.” A polgármester oklevelet nyújtott át Fuják Ferencnének, az egyesület elnökének, és ugyancsak oklevéllel ismerte el Kiss György, a szervezet alapító tagjának munkáját.
 

 
„A világra rácsodálkozó gyermekből életének első húsz, legfontosabb évében erős, magabiztos, érett fiatal válik. Így van ez egy szervezet életében is. Az első lépések, az egymásra találás, a megalakulás utáni húsz év alatt egy erős, összetartó közösség született.” – hangsúlyozta köszöntőjében Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő. Szavai szerint egy ember életében természetessé válik, hogy ha nyugdíjba vonul, néhány nyugalomban eltöltött nap után hiányzik a munka, a kollégákkal eltöltött idő élménye. Vargha Tamás szintén megköszönte a szervezet tevékenységét, és további jó munkát kívánt a következő esztendőkre.
 

 
A jubileumi ünnepségen Fuják Ferencné elnök részletesen beszámolt az elmúlt 20 évben végzett tevékenységről és köszönetét fejezte ki a város, illetve annak mindenkori polgármestere számára. Tóthné Jutka magyar nótával, Rédli Györgyné és Sándor Andrásné pedig az alkalomhoz illő versekkel lépett fel. A nagyszabású ünnepi eseményt Kovács Zoltán meglepetés műsora zárta, melynek keretében ismert dalok, sanzonok hangzottak el.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >