Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mondja el véleményét a Nemzeti Emlékhely kapcsán!
Mondja el véleményét a Nemzeti Emlékhely kapcsán! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 26.

ImageA Nemzeti Emlékhely is témája volt annak a sajtótájékoztatónak, amelyet Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető, és Vargha Tamás önkormányzati képviselő tartott a mai napon. A Polgári Frakció változatlanul úgy véli, ki kell kérni a székesfehérváriak véleményét azokkal a beruházásokkal kapcsolatban, amelyek az említett projekthez kapcsolódnak – és a tervek szerint jelentősen megváltoztatják a város „összképét” -, ezért holnap kérdőívekkel fordulnak a lakossághoz.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a szeptemberi közgyűlésen tegnap a Polgári Frakció kérdéseket intézett Viniczai Tiborhoz a Nemzeti Emlékhellyel kapcsolatban. Kiderült, hogy a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatósága – mint a Nemzeti Emlékhely és a Romkert projekt gazdája - megkapta azt a bizonyos építési engedély, amelyről az alpolgármester beszélt, az alprojekt önrészének teljes összegét pedig a Fejér Megyei Önkormányzat biztosítja majd.

„Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy a szélesebb közvéleményt is megkérdezzük a Nemzeti Emlékhelyen épülő építményekről.” – mondta Vargha Tamás – „Hiszen legyen bármilyen nagyszerű egy építmény, a szokatlanság mindig zavarja az embereket, ahogy az is, ha valamiről nem tudnak, vagy ha csak félinformációkat kapnak.”

Image
Fotó: Temesvári Márta

Ezért szombaton a fehérváriaknak lehetőségük lesz arra, hogy a Székesfehérvári Püspökség előtt az egyik faházban megtekintsék az említett építményeket, ahol a Polgári Frakció kérdőívek segítségével méri le a lakók elképzeléseit és „elégedettségét”. A vélemény-felmérés a Rózsaligetben épülő makettvárost is érinti, amelyről szintén keveset tudnak az emberek.

(A Rózsaliget makettvárosának terve kapcsán megkérdeztük Németh Lászlót, Fejér megye egyik legjobb építészét, akinek gondolatait hamarosan közöljük honlapunkon.)

 

Kapcsolódó hírünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1287&Itemid=33

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >