Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Sapa Fehérvár AV19 - Dab.Docler 4-2 Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2014. február 13.

Image A visszavágón is legyőztük a Dunaújváros csapatát, így kettős győzelemmel hódítottuk el a Szuperkupát.

 

Sapa Fehérvár AV19 – Dab.Docler 4-2 (3-1, 1-0, 0-1)
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3500 néző. Vezette: Kincses, Konc, Németh, Nagy.
Sapa Fehérvár AV19: Hetényi Z. – Jackman, Orbán, Banham, Sarauer, Kovács Cs. – Szirányi, Tokaji, Mihály, Naglich, Yellow Horn – Hetényi P., Varga A., Benk, Nemes, Magosi – Kiss D., Pozsgai, Németh, Erdély, Tóth G.
Vezetőedző: Marty Raymond
Dab.Docler: Kalnins (Kiss T.) – Lindgren, Hüffner, Kiss Á., Pavuk, Somogyi – Nagy R., Huba, Azari, Galanisz, Peterdi – Jaborník, Gröschl, Szappanos, Contois, Ladányi – Hruby, Léránt, Papp, Szabados
Vezetőedző: Stephan Lundh
Gólszerzők: Banham, Mihály, Benk, Sarauer, illetve Szappanos, Pavuk
 
A keddi, 3-2-es győzelmünk után a légiósok közül Banham és Jackman került a csapatba, míg Sertich és McGregor pihenőt kapott Marty Raymond vezetőedzőtől. A vendégszurkolók is megtöltötték a szektorukat, így teltház mellet, a régi idők hangulatában kezdődött az összecsapás. 
 
Az egyébként sportszerű megyei rangadóra sajnos nem mindenkinek sikerült megfelelően ráhangolódni. Azari Zsolt, a Dab.Docler támadója nehezen viselte a szuperkupával járó feszültséget, valószínűleg ennek tudható be, hogy a nyilvános közösségi oldalán folyamatosan „istállózta” az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokot.
Lelke rajta, de a pályán már a tettek beszéltek!
 
Yellow Horn közeli lövésével és Kalnins védésével indult a mérkőzés, majd az ötödik percben Nemes is megtornáztatta a pirosak hálóőrét. A túloldalon Pavuk csapott le egy korongra, de nem tudott túljárni Hetényi eszén. A vendégek sokat korcsolyázva, egyenlő félként küzdöttek a jégen, sőt, a 11. percben Szappanos góljával a vezetést is megszerezték (0-1). Öt percre rá éppen az Acélbikák gólszerzője kapott kétperces büntetést, majd Huba szabálytalankodott, így ő is a büntetőpadon találta magát. Kettős fórban pedig Banham óriási gólt lőtt a vendégkapuba (1-1). Egy perccel később – szimpla emberelőnyben – Mihály is betalált, ezzel már nálunk volt az előny (2-1). A gólnál a sérült Kalninst Kiss Tamás váltotta a ketrec előtt. A lendületünk azonban kitartott, Benk lövésével már kétgólos volt a fór (3-1).
 
A középső játékrész elején Banham lógott meg, már Kisst is kicselezte, de kisodródott, így nem tudta góllal befejezni az akciót. Az Acélbikák lelkesedése és ereje nem lankadt, továbbra is sokat korcsolyázva tartották a tempót a Volánnal. Sőt, a harmad közepén előbb Szabados, majd Azari veszélyeztette Hetényi Zoltán kapuját, de gólt nem tudtak szerezni a pirosak. Nem úgy Sarauer, aki a 33. percben szépen keresztbevitte a pakkot a kapu előtt, majd a hálóba lőtt (4-1). A harmad vége előtt még két emberelőnyt eltékozoltunk, így az eredmény már nem változott. 
 
A záró húsz perc elején Somogyi áthúzódó büntetését is kihasználatlanul hagytuk. Ezután fáradni látszott a Dunaújváros, többször öt az öt ellen is felálltunk a vendégek védőharmadában. Már csak tíz perc volt hátra, amikor egy kontra végén Pavuk góljával zárkózott a Dab.Docler (4-2). A góltól újult erőre kaptak a pirosmezesek. Stephan Lundh, csapata elszántságát látva, két perccel a vége előtt időt kért, kapusát is levitte, de újabb találat már egyik oldalon sem esett, így a Sapa Fehérvár AV19 kettős győzelemmel, 7-4-es összesítéssel hódította el a Szuperkupát.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >