Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szenzációs szárnyalás Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 27.

ImageAz Alba Volán folytatta bravúros szereplését az EBEL-ben, harmadik mérkőzését is megnyerte 3-2-re, ezúttal Ljubljanában. Ezzel pontveszteség nélkül a tabella második helyén áll a Volán! - találkozó első szakaszában nem sok gólhelyzetet láthatott a mintegy 1200 fős hazai publikum. A legnagyobb lehetőség az Olimpija kapitánya, Tomaz Vnuk előtt adódott, de a harmadik percben leadott lövése semmi problémát nem okozott Szuper Leventének.

Mindkét csapat nagyon aktív volt a mezőnyben, de a lövések nem hordoztak magukban igazi gólveszélyt.  

Aztán amikor Kuznik kihagyott két kecsegtető esélyt, jött a válasz: Palkovics a 15. percben vezetéshez juttatta az Alba Volánt! (0-1) Ám hamarosan kiegyenlített a Ljubljana, 4-3 elleni játékhelyzet alatt a rutinos Nik Zupancic törte meg a szlovének vészes gólcsendjét, és 137 hosszú perc után megszerezte a Sárkányok első idei találatát. (1-1) A második játékrészben emelkedett a színvonal, és hamarosan a hazai közönség kezei is: a jó napot kifogó Zupancic révén átvette a tavalyi EBEL-ezüstérmes a vezetést.

De a Volánt nem olyan fából faragták, hogy feladja. A 27. és a 31. perc között Palkovics két megugrása jelezte mindenkinek, hogy messze még a mérkőzés vége. Morrison kapusnak minden tudására szükség volt, hogy elhárítsa a veszélyt. Ám a 38. percben fantasztikus pillanatok következtek: Fekete és Yli-Junnila 29 másodperc leforgása alatt megfordította a találkozó állását. (2-3)

Micsoda szenzációs fordulat! A befejező húsz percben a szlovének apait-anyait beleadtak, hogy pontot mentsenek. Music, Banham, Pance is bevihette volna a harmadik találatot, de Szuper Levente valósággal őrületbe kergette a hazaiak csatárait. Egyszerűen nem volt ellenszerük a magabiztosságával kitűnő Szuper ellen. Az Alba Volán a találkozó végén még kihúzott egy emberhátrányt is, és hiába hozta le kapuság Posma mester, már nem jutott sikerélmény a hazaiaknak.

Az Alba Volán ezzel háromból három mérkőzést nyert, és álomszerűen kezdte az EBEL idei szezonját, egész Ausztria és Magyarország sportközvéleménye felkapta a fejét erre a nem mindennapi bravúrra. Folytatás vasárnap, Székesfehérvárott a Villach ellen, remélhetőleg telt ház mellett.

Szurkoljunk együtt az Alba Volánnak!

Olimpija Ljubljana - Alba Volán 2-3 (1-1, 1-2, 0-0) Ljubljana, 1200 néző, vezette: Veit, Hauer, Hofstätter.

Olimpija Ljubljana: Morrison - Mitchell, Kuznik, Golicic, Elik, Banham, Tavzelj, Petrilainen, J. Kralj, Vnuk, Pance, Groznik, Pavlin, Music, Zupancic, Muric, Cvetek, Sodrznik, Ropret, Berlisk, Hocevar. Vezetőedző: Mike Posma.

Alba Volán: Szuper - Tokaji, Horváth, Ocskay, Palkovics, Fekete, Bonni, Forsyth, Martz, Alanen, Yli-Junnila, Ondrejcik, Byström, Kovács, Benk, Nagy, Jobb, Hegyi, Vaszjunyin, Sofron. Vezetőedző: Ted Sator.

Gólszerző: Palkovics, Fekete, Yli-Junnila.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >