Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
KOSÁRESŐ, KIÜTÉS ALBA FEHÉRVÁR-ZTE 113-83 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2014. február 17.

Image Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE KK 113-83 (28-22, 37-21, 27-20, 21-20) Alba: Szanati -, Tóth P. 11, Moore18/9, Tóth N. 17/6, Somogyi 24 Csere: Barone 10, Juhos 8, Supola 11/3, Olah 5, Hobbs 9/9, Blaskovits. ZTE: Boston 10/3, Plumb 4, Gáspár D. 16/9, Safford 8, Lekli 12 Csere: Kovács Á. 14/3, Koma 6, Velkey -, Kertész 4, Kámán 9/3.

 

Az egyik időmérő meghibásodása miatt késéssel kezdődött a meccs, addig legalább összeszámolhattuk, hány olyan játékos van a zalaiaknál, aki Fehérváron is játszott. A csapatkapitány Kámántól kezdve Kertészen, Gáspáron át a tavalyi bajnokcsapat centeréig, Lekli Józsefig elég szép névsor lett, igaz, valamennyien megfordultak már többször ellenfélként is a Gáz utcában. A feldobás pillanatában egyébként csak Lekli volt a pályán a bajnoki címvédő állományából.

De nem ő volt a főszereplő, hanem a három triplával nyitó fehérváriak, Tóth Norbert és Moore kosaraival gyorsan nagy lett az előny. A letámadás is működött, Moore 10. pontjával már a különbség is ennyi volt. Kyle Barone egy rontott alley-oop és egy lépséhiba után zsákolásból betalált, de a nagy rohanást produkáló Zete Safford és Kovács pontjaival felzárkózott, kihasználva, hogy nem dobtunk jól ekkor.

A zónavédekezés nem először okozott gondot, Supola betörésekkel próbált tenni ellene. Juhos jól szállt be a meccsbe, lepattanóval, kosárral, blokkal, az első negyed végére pedig Moore dudaszóra dobott tempója tett pontot. Gáspár 2+1-ére Somogyi egykezes zsákolása felelt, majd a legmagasabb center egy gólpasszt is kiosztott Barone-nak.

Az ellenfél labdafelhozását remekül zavarták meg Tóth Péterék, Supola ebből ziccerezhetett, jött is a meccs első időkérése, természetesen zalai oldalon. Ez sem hatott, egy Supola-tripla után 13 pont volt az előny, és a frissen beálló Olah is kapott egy ziccerpasszt az újabb szerzett labdából. A nagy rohanásba azért becsúsztak hibák is, ezekből azonban a Zete ritkán tudott betalálni. És amikor elrontotta támadásait, nem sok eséllyel üldözte a meglóduló Alba-játékosokat, Moore zsákolását követően megint időt kellett kérnie Raul Jimeneznek, tizenhatpontos hátrányban.

Tovább robogott az Alba, ekkor érezhető volt, hogy a hasonló stílust megálmodó edzők közül Carlos Fade dolgozik régebben a csapatával. A védekezés remek volt, a zalai dobószázalék (ettől nem függetlenül) kevésbé. Moore ismét szállította a slusszpoént, ezúttal egy triplával - elképesztően sok, 65 pontot dobott szünetig az Alba! Emellett 28-9-re nyerte a lepattanócsatát, ez alapján nem volt meglepő a 22 pontos vezetés. Somogyi Gergely kosaraival folytattuk, Safford felelgetett rá, közben pedig megint őrült rohanást láthattunk. Lekli is elkapta a fonalat, a főszereplő azonban tényleg Somogyi volt, nem tudták tartani a vendégek. Igaz, ha beléptünk a palánk alá, bárkivel szemben lemaradtak, ez pedig tovább növelte a különbséget.

Tóth Norbi kosarával már harminc fölé ment az előnyünk, ekkor teljesen szétesni látszott a sokáig akaratosan harcoló ZTE. Nem csoda, hogy a két spanyol mester közül nem az Albáé volt ekkor hangosabb övéivel... A vendégek szurkolói ellenben kitartottak, de hiába buzdították csapatukat, legfeljebb néhány kimaradt fehérvári büntetőnek örülhettek. Vagy Gáspár harmadik triplájának, de azzal sem lett sokkal szebb az eredmény számukra. Megint beálltak zónázni a vendégek, ezt Hobbs igen messziről dobta át. Somogyi némi sebkötözés után visszatért, azonnal faultot harcolt ki, nem szerették őt a zalai szurkolók.

Juhos hatékonysága újabb pontokat hozott, még ha a negyedzáró tripla ezúttal ki is maradt. Nyolc pont választotta el az Albát a száztól a negyedik negyed elején, de egyet sem sikerült szerezni másfél percig, akkor jött Hobbs triplája. Sok fault miatt töredezett volt a játék, ez megfelelt a vendégeknek, akiknél Lekli hozta a tőle megszokott harcosságot.

Supola Zoli büntetőivel lett meg a századik pont, és még ekkor is kúsztak-másztak a fiúk a labdákért, aminek újabb hangulatjavítüó kosársorozat lett az eredménye. A végén is nyomás alatt tartotta ellenfelét a Frade-csapat, egy bedobás elvégzése sem ment könnyen Kovácséknak. A lepattanózásban mutatkozó hihetetlen különbség sem változott, ezen a szinten harminccal több lecsorgót begyűjteni egészen elképesztő...

Pedig harcolt a Zete is minden labdáért, javult is valamelyest a hatékonysága, de ez semmit nem befolyásolt. Barone volt a hatodik fehérvári, aki elérte a tíz pontot, egységes csapatjátékkal, végis magas fordulatszámon pörögve nyerte meg a meccset az Alba, teljesen megérdemelten. És mivel közben a Kecskemét kikapott Pécsen, jó esély mutatkozik, hogy az alapszakasz második helyén megragadjon a csapat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >