Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szalmabálák égtek Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados   
2014. február 17.

Image Szalmabálák égtek Mezőfalva Szőlőhegyen tegnap délután, amelyhez a helyi önkéntes tűzoltók is kivonultak.

 
A huszonöt bála egy hétvégi ház kertjében volt elhelyezve, amikor vasárnap délután, negyed öt körül észrevették a lángokat. A katasztrófavédelem megyei műveletirányítása a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók riasztása mellett a Mezőfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesületet is értesítette, akik a saját tűzoltóautójukkal összesen heten indultak el az eseményhez, amelyhez elsőként érkeztek.
 
A helyszín gyors felderítését követően kézi szerszámokkal azonnal körülhatárolták a bálákat, ezzel megakadályozták a tűz továbbterjedését. Ezt követően a Dunaújvárosiakkal közösen szintén kéziszerszámokkal és egy vízsugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.
 
A tűzeset, valamint az önkéntesek példás helytállása ismét rávilágít arra, hogy egy településen működő, jól szervezett önkéntes tűzoltó egyesület jelentős mértékben hozzájárul az állampolgárok biztonságához. Külön ki kell emelni, hogy a feladataikat önként vállalják, azokért semmilyen ellenszolgáltatást nem várnak.
 
Természetesen elengedhetetlen a helyi önkormányzat, illetve a közösség támogatása annak érdekében, hogy az ilyen típusú szervezetek folyamatosan végezhessék a munkájukat.
 
< Előző   Következő >