Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Rajzpályázat az egészséges lábakért Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. február 19.

Image Több száz pályázat érkezett a Glória Cipő által a tavalyi évben meghirdetett rajzpályázatra. A legtöbb művet beküldő óvoda és általános iskola egyik különdíja volt, hogy ingyenes lábortopédiai szűrésen vehettek részt. Az országos pályázatra a Tolnai Utcai és a Tóvárosi Általános Iskola diákjai neveztek a legtöbben. A Tóvárosban végzett keddi szűrésen jelent volt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is.

 

Balatonfőkajártól Sátoraljaújhelyig több száz gyermek vett részt azon a rajzpályázaton, amelyet tavaly év végén hirdetett meg a székesfehérvári Glória Cipő Ortopéd és Gyógyászati Szaküzelt. A legtöbb rajzot beküldő iskola és óvoda egyik különdíjaként felajánlották, hogy ingyenesen leszűrik - lábortopédiai szempontból – a gyermekeket.

A legtöbb rajzot beküldő óvodák közül a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda nyert, míg az általános iskolai kategóriában holtverseny alakult ki. A Tóvárosi és a Tolnai Utcai Általános Iskola egyforma számú pályázatot küldött be.

A Tóvárosi Általános Iskolában szervezett keddi szűrésen a szülők kíséretében érkeztek a gyermekek. A programon részt vett Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is. Mint elmondta, rengeteg gyermek kezdi meg az iskolát már kialakult ortopédiai problémával és ennek az arányszáma egyre nő. „Az egészségmegőrzés nagyon fontos Székesfehérváron. Az önkormányzat támogatásával szeretnénk minden korosztálynak minél szélesebb körű szűrőprogramokat biztosítani. A szakmai előadásokkal, gyermekeknek szóló játékos, egészségügyi foglalkozásokkal igyekszünk minden segítséget megadni az egészségtudatos élethez. Az iskolában zajló szűréseknek megfelelő helyszínt biztosítanak az orvosi szobák, amelyeket az elmúlt években alakítottunk ki.” – tette hozzá az egészségügyi és sporttanácsnok.

Szücsné Sajtos Katalin, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója örömét fejezte ki, hogy lehetőség nyílt az ortopédiai szűrésre. „ A felajánlásnak köszönhetően most közel kétszáz első és második osztályost vizsgálnak meg. Nagyon nagy terhelésnek vannak kitéve a gyermekek, és már első osztályban megmutatkozik, hogy sok a tartáshibás, a lúdtalpas. A jövőben szeretnénk elérni, hogy felmenő rendszerben valósuljanak meg ezek a szűrőprogramok. A szülők részéről is jó visszajelzéseket kaptunk, és partnerek a megvalósításban, hiszen a gyermekeink egészsége a legfontosabb.”

A Glória Cipő és Ortopéd Szaküzlet vezetője, Nagy Róbert elmondta: „Fontos számunkra a prevenció, és nem csupán beszélni szeretnénk róla, hanem tenni is érte. Ezért is ajánlottuk fel ezt a lehetőséget az egyik különdíjként. Östör Annamáriával karöltve már korábban megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy elindítsunk egy szűrőprogramot az óvodás és iskolás korosztály részére, hogy ne csak azoknak a gyerekeknek legyen rá lehetősége, akik egyesületi keretek között sportolnak.  Ez a pályázat remek alkalmat kínált ennek a szándéknak az „életre hívásához"."

A rajzpályázaton az óvodás korúak kategóriában első helyezett Száraz Orsolya (Szent Imre Általános Iskola és Óvoda) második helyezett Reichert Regina (Szent Imre Általános Iskola és Óvoda), míg harmadik helyezett Tóth Johanna (Szent Imre Általános Iskola és Óvoda) alkotása lett. A közönségdíjat a Szárazréti Óvodába járó Horváth Petra vehette át.

Az általános iskolások 1-2. osztályos korcsoportjában a legjobbnak Horváth Zsombor (István Király Általános Iskola) munkáját ítélet a szakmai zsűri. Lelkes Zsófia (Felsővárosi Általános Iskola, Oberstädtische Grundschule) a második, míg holtversenyben Málits Eszter (István Király Általános Iskola) és Stankovych Mikhaylo (Tolnai Utcai Általános Iskola) lett a harmadik. A közönség Scheier Martin (Tóvárosi Általános Iskola) alkotását díjazta.

A 3-4. osztályos korcsoportban az első helyen Pleck Dominika (Tolnai Utcai Általános Iskola), a második helyen Ambrus Viktória (Tolnai Utcai Általános Iskola) és harmadik helyen Füri Fanni (Tolnai Utcai Általános Iskola) végzett. Varga Zsófi (Széna Téri Általános Iskola) és Rózsa Virág (Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI) kapta a közönségdíjat.

Legtöbb rajzot beküldő iskola holtversenyben a Tolnai Utcai Általános Iskola és Tóvárosi Általános Iskola, míg a legtöbb rajzot az óvodás kategóriában a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda küldte be. A szavazók között kisorsolt Damniczki Cukrászda által felajánlott tortát Korpos Rozália kapta.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >