Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
az Önkormányzat elkötelezett a Sóstói tanösvény sértetlensége mellett Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. február 21.

Image Székesfehérvár Önkormányzata nem támogatja, hogy a kalandpark miatt a Sóstó természetvédelmi területet bemutató tanösvény nyomvonala módosításra kerüljön. A város mindent megtesz a terület teljes rehabilitációjának megvalósulásáért és reméli, hogy a továbbiakban is a természetvédőkkel közösen támogathatják ezt a célt. A kalandpark kialakítása, amelyet eddig a Gaja Egyesület is támogatott, ráirányíthatja a figyelmet a természetvédelmi területre és még több érdeklődőt vonzhat Sóstóra.

 
 
Éppen ezért az Önkormányzat a kalandpark létesítése kapcsán felmerült problémák miatt egyeztetést hívott össze az érintetteknek. 
 

 
Székesfehérvár Önkormányzatának nem volt szándéka, hogy a területen kialakításra kerülő kalandpark a tanösvényt bármilyen formában érintse. A kialakult helyzet tisztázására azonnali egyeztetést hívott össze dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki az önkormányzati szakemberek mellett a Gaja Környezetvédő Egyesületet, valamint a területet bérbevevő vállalkozót is meghívta.
 
A város álláspontja az, hogy a kialakításra kerülő kalandpark csak akkor valósulhat meg, ha az nem érinti a tanösvény területét!
 
Székesfehérvár Önkormányzata bízik abban, hogy sikerül megegyezésre jutniuk a feleknek, hiszen a beruházás ötletét eddig a környezetvédők is támogatták és a kialakításra kerülő kalandpark még több ember figyelmét a Sóstó természeti értékeire és fontosságára irányíthatja, valamint segítheti a város törekvéseit, amelyek a természetvédelmi terület teljes rehabilitációjára, a mederkotrás és a vízpótlás megvalósítására vonatkoznak.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >