Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Idegenvezetők Világnapja 2014. február 23.
Idegenvezetők Világnapja 2014. február 23. Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 21.

Image 2014-ben a Székesfehérvárra érkező látogatók és turisták már egy új okos telefonos útikalauz segítségével is felfedezhetik városunkat. Az okos telefonokra fejlesztett, és közel 2 éve piacra dobott PocketGuide városnéző alkalmazás már a világ 85 turisztikailag legfrekventáltabb desztinációjában használható. A magyar GPS City Guide Kft. által 2012-ben meghirdetett pályázatára olyan újszerű túraútvonal kialakításával pályázott Székesfehérvár, mely élményszerűen, akár egy vagy több összefüggő történelmi eseményen keresztül mutatja be az adott várost, desztinációt.

 

 

A kiválasztott javaslatok gyártási költségeit a társaság átvállalta. A Székesfehévári TDM szervezet is a nyertesek között szerepelt, ennek köszönhetően 2013-ban elindulhatott a közös munka és megvalósítás.

 

A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. közleménye az eseményhez kapcsolódóan:

 

A pályázatra a Szabad Színház Társulata által életre keltett Élő-Képes Krónika jeleneteinek és történelmi időutazásának rövidített útvonalváltozatát készítette el TDM szervezetünk. A történelmi  kalandozás során az államalapítástól egészen a reformkorig bepillanthatunk Székesfehérvár évszádainak kiemelkedő eseményeibe. A turisták már az utazásuk előtt letölthetik az IOs és az android készülékeken futó alkalmazást, majd a megérkezésük után roaming és internet kapcsolat nélkül élvezhetik a saját mobil idegenvezetőjüket Belvárosunkban magyar és angol nyelven.
http://turizmus.szekesfehervar.hu/index.php?pg=page_123720

Február 23-án vasárnap az Idegenvezetők Világnapján ismét szeretnénk felhívni a figyelmet az idegenvezetők fontosságára, és arra a motívációra, érzelmi többletre, amit az ő személyük tehet hozzá a város vonzerőihez. Vasárnap különleges városnézésre várunk mindenkit, ahol a helyi idegenvezetők kedvenc látnivalóikat mutatják be. Két időpontban indítunk túrát: délelőtt 10 órakor és délután 14 órakor. Mindegyik időpontban kb. 2 óra időtartamú sétára invitálunk mindenkit. Találkozás a Tourinform iroda – Fehérvári Ajándékbolt előtt!

Program:

Február 23. 10.00 óra

’Keresd az idegenvezetőt’ - interaktív felfedező túra a belvárosban.
A találkozó után az idegenvezetők elfoglalják helyeiket, majd a csoportnak meg kell találni őket. Mindannyian olyan helyen várják a csoportot, ahol számukra kedves értéket szeretnének megmutatni, legyen az egy sarokerkély, vagy egy épület. Természetesen a egy csoportkísérő segíti a csoportot az idegenvezetők megtalálásában.

Február 23. 14.00 óra

’Kövesd az idegenvezetőt’ – egyedi útvonalak, ahogy az idegenvezetők szeretik
A résztvevőkkel ismertetjük a megjelenő idegenvezetők útvonaljavaslatát, a résztvevők pedig kiválasztják, melyikükkel tartanak. 

A választható útvonalak és további részletek a Tourinform Irodában és a honlapon: http://turizmus.szekesfehervar.hu/index.php?pg=page_125116



 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >