Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nagycsaládosok kaptak szén-monoxid riasztókat Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados   
2014. február 21.

Image A Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság megtartotta idei első ülését, ennek keretében pedig nagycsaládok kaptak szén-monoxid riasztó készüléket a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

 
A fűtési szezon végéhez közeledve sem szabad elfeledkezni a csendes gyilkosnak is nevezett szén-monoxid veszélyeiről.
 
Fontos a tüzelő-fűtő berendezések és a kémények megfelelő műszaki állapota, továbbá a szellőzés biztosítása. Kellő gondosság mellett is előfordulhat olyan műszaki hiba, esetleg meteorológiai körülmény, ami miatt a szén-monoxid visszaáramlik a lakótérbe, amely az ott tartózkodókra nézve életveszélyes. Ennek az állapotnak a felismeréséhez nyújtanak segítséget a gázérzékelők.
 

 
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által biztosított szén-monoxid riasztókból huszonöt darabot adott át a Székesfehérvári Nagycsaládosok Egyesületének a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság.
 
A riasztók átvételét követően a bizottság értekezletén Magosi Lajos tűzoltó ezredes, szervezetünk igazgatója összefoglalta a 2013-as évi tevékenységet és tájékoztatót tartott a 2014-es esztendő tervezett feladatairól.
 

 
Ennek értelmében a legfontosabb címszavak a tűzvédelem területén a megelőzés, az oktatás és a segítő szándékú rendszeres jelenlét az állampolgárok életében.
 
< Előző   Következő >