Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Bajnoki címet szerzett junior csapatunk
Bajnoki címet szerzett junior csapatunk Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2014. február 21.

Image Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia junior csapata két kiváló mérkőzést vívott a döntőben a MAC együttesével, amelyek végén megérdemelten nyert aranyérmet.

 

MAC - Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 1-5 (1-2, 0-1, 0-2)
Kisstadion, vezette: Nagy A., Gangel, Berkesi, Németh M.
MAC: Arany - Dósa, Fedosoff, Nagy P., Egyed, Stipsicz, Herszényi, Hegyi D., Lévai M., Vajda, Bödök, Felföldy, Terbócs, Tóth R., Inglis, Garát, Lőrincz, Jászai, Németh Á., Mach, Silló. Vezetőedző: Majoross Gergely
Akadémia: Rajna - Reisz, Izsák, Nemes, Sárpátki, Kocsis, Pados, Pukli, Vincze P., Sofron Á., Korbuly, Reiter A., Lengyel, Pillók, Szabó D., Hamvai, Szaller, Erdély, Vokla, Szabó P. K., Láday. Vezetőedző: Tyler Dietrich.
 

Döntőhöz méltó, remek iramban indult a találkozó, a kapuk eleinte azonban nem forogtak veszélyben. Az első játékrész derekán az addig némi mezőnyfölényben levő Akadémia megszerezte a vezetést: Vincze bal oldalról leadott lövése kötényben utat talált a kapuba (0-1). Kemény csaták folytak a jégen, a játékvezetők egy páros kiállítással igyekeztek mederben tartani a történéseket. A játéké volt a főszerep szerencsére ezen a sportszerű meccsen, ezt egy újabb gól egyértelműsítette: Hamvai kapu mögüli feladását Szabó D. értékesítette (0-2). A MAC a szünet előtt szépített, Hegyi mattolta Rajnát (1-2). Nyitott volt tehát minden kérdés a pihenőre vonulva.

A második felvonásban sem csökkent a tempó és a nívó. Az Akadémia be tudta vinni az oly fontos harmadik találatot: Erdély bombázott a kapuvas segítségével a hálóba (1-3). A folytatásban intenzív mezőnymunkát figyelhettünk, gólhelyzeig játszott akció kevés futott a jégen. Egy-egy emberelőnyt is kihagytak a felek, így újabb gól nem esett a dudaszóig.
A befejező húsz perc elején eldőlni látszott a meccs és a döntő kimenetele: 4-3 elleni játékhelyzet alatt Reisz váltott gólra egy kipattanót (1-4). Az élvezetes összecsapás végeredménye az 54. percben alakult ki, amikor Hamvai középtávoli lövése a kapuba repült (1-5). 

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia junior csapata ezzel megnyerte a junior bajnokságot! Gratulálunk, szép volt, fiúk!

Mestermérleg, Tyler Dietrich: A szezon előtt célokat tűztünk ki magunk elé, ezek egyike volt, hogy megnyerjük a magyar junior bajnokságot. Rengeteg kemény munka és elszántság jutalma ez a mai győzelem. Gratulálok a játékosoknak! A szezonnak azonban még nincs vége, további fontos céljaink vannak az EBYSL bajnokságban.
Mestermérleg, Majoross Gergely: Az előzetes célunk a döntőbe kerülés volt, amelyet bravúros szerepléssel el is értünk. Próbáltuk a legtöbbet kihozni magunkból, a fiúk csillagos ötösre vizsgáztak akarásból és küzdésből. Egyelőre az Akadémia csapata erősebb nálunk, megérdemelték a győzelmet, amihez ezúton is gratulálok!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >