Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
DÁVID KORNÉL, AZ EGYETLEN MAGYAR NBA-JÁTÉKOS Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2014. február 21.
Bemutatták azt a könyvet, amely a máig egyetlen magyar NBA-kosaras, Dávid Kornél pályafutásáról szól. Az önéletrajzi műben az Alba Regia SC elnökének S. Tóth János sportújságíró volt a szerzőtársa. A könyvben sok szó esik a tengerentúli ligában megélt tapasztalatokról, sztorikról, de a magyar válogatottal kapcsolatos emlékezetes történetek, olykor kritikus vélemények is helyet kaptak benne.

 

A moderátor Ch. Gál András sportújságíró azzal nyitotta a könyvbemutató kapcsán szervezett beszélgetést, hogy megkérdezte Dávid Kornélt, mikor lesz legközelebb magyar kosaras az NBA-ben. A Chicago Bullsban 1997-ben bemutatkozó Dávid reményét fejezte ki, hogy Hanga Ádám, aki most ugyanabban a spanyol klubban játszik, ahol fehérvári elődje is megfordult, hamarosan követheti, de senki nem tudja jobban Dávid Kornélnál, mennyi mindennek kell stimmelnie, hogy ez sikerüljön. Később szóba került természetesen Michael Jordan, Lebron James, akikkel szerepelt egy pályán az Albacomp korábbi klasszisa. Hatalmas sztárok, akikhez a környezet is teljesen máshogy viszonyul, de mindig meg tudnak felelni az elvárásoknak, az ilyen sportolók jelenléte teszi utolérhetetlenné az NBA-t - mondta róluk Dávid.
 

 
"Dávid Kornél, az egyetlen magyar NBA-játékos" című könyv első szám első személyben íródott, de a főszereplő együtt készítette S. Tóth János sportújságíróval. Mint Kornél elmondta, korábban is többen szerették volna megírni a róla szóló könyvet, most látta elérkezettnek az időt. A szerzőtárs annak idején Amerikában is járt nála, régi kapcsolatnak köszönhető, hogy ő lett a könyv társszerzője. De nemcsak az amerikai évekről van szó a műben. Dávid Kornél beszél az 1999-es, Európa-bajnokságra kijutó válogatottról, a nemzeti csapat kapcsán vele kapcsolatban elhíresült "ügyekről". S. Tóth János elmondta, nem volt tabu téma a beszélgetések során, ezért lehet, hogy néhány részlet szíven üti az érintetteket, őszintén mondja el véleményét a magyar válogatott korábbi sztárja.
 
 
Aki a bemutató után annyit árult el, kettős érzések vannak benne a régi történetek kapcsán. Egyrészt a büszkeség, hogy magyar játékosként eljutott oda, ahová sokan csak szeretnének. Másrészt olykor azt érezte, jó lenne, ha bizonyos dolgokat másképp csinálhatna, de már nem lehet visszamenni az időben... Az NBA és a magyar liga idei várható eredménye is szóba került a tájékoztatón. - utóbbiról az Alba Fehérvár elnöke azt mondta, hatalmas kihívás a bajnoki cím megvédése. "Nagy erőfelmérő lesz a középszakasz is, de mindenképpen szeretnénk a közönségnek megadni a reményt, hogy ismét lesz esélyünk megszerezni a bajnoki címet" - jelentette ki Dávid Kornél.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >