Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
KEVÉS PONT, SOK HARC, VERESÉG KTE - ALBA 68-58 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2014. február 24.

Image KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár 68-58 (15-10, 18-20, 20-13, 15-15) KTE: Wittmann11/9, Mészáros 2, Djeraszimovics 12/3, Jovanovics 18/12, Karahodzsics 14 Csere: PongóMa. 11, Pongó Má. -, Bencze -, Hegedűs - Alba Fehérvár: Tóth P. 13, Supola 5, Moore 6/3, Tóth N. 8, Somogyi 5 Csere: Blaskovits -, Hobbs 5/3, Juhos 2, Szanati 2, Barone 12, Olah

 

Bár simán nyert a kupában a Kecskemét, az utolsó negyedig az a meccs is szoros volt, akkor azonban nagyon elkapta a fonalat Ivkovics csapata. S most mintha ott akarták volna folytatni, ahol akkor abbahagyták a hazaiak, mert 9-2-vel nyitottak. Látszott, hogy itt megint nagyon meg kell küzdeni minden egyes pontért, igaz, a fehérvériak sem adták könnyen a saját palánk alatt az esélyeket - ebből aztán kosárszegény, brusztos első negyed lett. Tóth Norbert csalta közelebb a mieinket, a Kecskemétben pedig szépen eloszlottak a terhek, és tartotta 5-6 pontos előnyét a házigazda. Barone is beköszönt, de továbbra is igaz volt, hogy három, négy támadás is kellett egy-egy kosárhoz, a védekezésre nagy hangsúlyt fektettek a felek. Az első tíz percből négy is pont nélkül zárult, szó se róla, nehéz lett volna látványos összefoglalót vágni a meccsből...
 
 
A második negyedben Wittmann igyekezett kárpótolni a kosárra vágyó publikumot, sajnos sikerrel, mert triplával nyitott. Egyfolytában kapaszkodnia kellett az Albának, ami fizikálisan és idegileg is kemény kihívás egy ilyen fegyelmezetten visszazáró csapat ellen. Megint sok labdát adtak el a fehérváriak, ez sem könnyítette meg a dolgukat, és kintről sem ment be semmi. A két Tóth tudott csak betalálni ebben a periódusban, Karahodzsicsra pedig nem nagyon volt ellenszerünk. Pongó kosara után nyolccal mentek a hazaiak, Barone és Moore büntetői csökkentették a különbséget. De az egypontosok nem sokat értek, amí a triplákat jobban dobták Jovanovicsék - rögtön más lett a helyzet, amikor Moore és Hobbs is bevágott egyet. A triplapárbajt Wittmann tette teljessé, időkérésre sarkallva Carlos Fradét. A félidő végére újabb büntetők tettek pontot, mert a mezőnykisérletek kimaradtak. Lepattanóban jobb volt az Alba, de a Kecskemét vezetett három ponttal.
 
A ZTE ellen remeklő, de ezen a meccsen korábban nem túl aktív Somogyi Gergő 2+1-gyel, és ezzel egyenlítéssel indított szünet után, kár, hogy ezzel nem ijesztette meg a Kecskemétet. Jött három hazai tripla, máris majdnem tíz lett a hátrányunk. És még nem volt vége... Jovanovics szórta kintről, pedig vele kapcsolatban felkészülhettünk erre. Kilenc pontot dobott két perc alatt, ez szárnyakat adott a csapatának is, és felsejlett a kupameccs rémisztő végjátéka... Nehéz lett volna úgy felzárkózni, hogy már tucatnyi eladott labdánál járt az Alba, s bár ezekből nem mindig jött kecskeméti pont, rutinosan őrizte előnyét a taktikai faultokat is jól használó KTE. A mezőnyszázalékkal egyik fél sem dicsekedhetett, nálunk a dobások egyharmada talált csak be. Tulajdonképpen gond nélkül tartotta előnyét a Kecskemét, az egyetlen vigaszunk az volt, hogy közben a Sopront éppen verte a Paks, vagyis egy kisebb vereséggel is megtarthattuk jobb helyezésünket a táblázaton két riválisunk előtt.
 
 
A kisebb vereségen a két csapat őszi, fehérvári meccsén született 24 pontos különbségnél kisebbet kell érteni, a záró negyed elején három kosár után már ehhez is csak 8 pont hiányzott a Kecskemétnek, amikor időt kért az Alba. Utána Barone végre megtörte a gólcsendet fehérvári oldalon, aztán megint küzdelmes, de pont nélküli időszak jött. Egyértelmű volt, hogy a sok eladott labda okozhatja az Alba vesztét, hiszen lepattanóban sokkal jobban álltak és a dobószázalék sem különbözött markánsan. A záró negyed felénél még 50 pont sem volt vendég oldalon - hasonlítsuk ezt össze a Zetének dobott 113-mal... Hiába, ez más játék volt. A hazaiak négy percig egyetlen pontot sem szereztek, mégis simán vezettek, de lassan legalább csökkent a különbség. Tóth Péter szerzett pontokat és harcolt ki ráadás büntetőket volt csapata ellen, ezzel megint tízen belülre kerültünk. Végül alighanem a harmadik negyed elején mutatott 9-0-ás, majd a negyediket nyitó 6-0-ás roham volt az, ami eldöntötte, hogy ezúttal is a KTE nyeri a két együttes meccsét.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >